reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
kinek pisze:
Hania już 4 noc z rzędu przesypia w swoim łóżeczku. Budzi się o 5.30 na mleko i śpi jeszcze do 7.30. Potem szaleje do śniadania a po kaszce godzinna drzemka.Oczywiście muszę z dwa razy wstać do niej w nocy, bo czasem przybiera tak dziwaczną pozycję, że nijak da się w niej spać  :p
Kinek jak ja ci zazdroszcze!!!
Jak Damian wróci to przeniosę sie na kilka nocy do innego pokoju żeby się wyspać:p

żeby ten mój mały fantasta chociaż w dzień z godzinke pospał to bym się razem z nim położyła
a tu nic:(

Melanie pisze:
siwasek pisze:
Melanie co ty o tej porze robiłaś przed kompem 6;18 ?? czyżby Pariska była rannym ptaszkiem??

Iga ostatnio coraz wczesniej sie budzi :p :p :p dzis wstała przed 7.00, a jak jadła o 5. tej to rozglądała sie po domu jakby juz wstawac chciała ::) ale na szczesie jeszcze troche przysneła

my wstajemy codziennie najpoźniej o 6
ale częściej koło 5 :p

to tak jak i my

potem drzemka 9 do 11 i raz jeszcze 13-15

Iga wstaje miedzy 6 a 8, potem drezmka od 15 minut do 1,5h koło 11stej i potem jkoło 15.00 tez max godzinke, zasypia wieczorem koło 21 a czasem później

U nas wyglada tak:

Wieczokiem zasypia okolo 21 i spi do 5 w swoim lozeczku :)

O 5 pobudka na cycusia, zasypia i spimy juz razem w naszym lozku do 7-8

Wstaje i sie bawimy, nastepnie cycoli i zasypia, spimy razem dalej w naszym lozku :) od 9-9.30 do 11 niekiedy 12

Potem juz sama spi :p okolo 14 na 20 min do 1,5h

I ostatni raz zasypia (choc nie zawsze) o 16 na okolo 30 min i do wieczora juz ani minutki nie pospi.

jesli Milenka wstanie o np. 7ej to kolejne spanie ma o 10.30 przez 30min do 1h
kolejne spanie bywa na spacerze miedzy 12ta a 15ta przez mniej wiecej godzinke, czasami jednak spacer jest bez spania
wtedy drzemka przenosi sie miedzy 17ta a 18ta
a zasypia miedzy 21 a 22

wiece cie to nie moge narzekac moja mała budzi sie zawsze po 7. 10 i idziemy na dół do moich rodziców tam sie wita z dziadkami a ja robie jej papu potem ja karmie jak zje siedzi w swoim krzeselku i bawi sie w tym czasie ja jem i potem idzie dlaej spac do 10 czasem 11 potem wstaje bawi sie okolo13 obiadek po obiadku drzemka potem znuw sie bawimy jakis danonek i znuw mi idze spac takze zyc narazie nie umierac z tym ze nie przesypia calej nocy budzi sie 1 czasem 2 razy

moja martyna to ma jakies ostatnio zle dni
wcale nie chce spac w nocy
potrafi pospac do 11 a od 11 szaleje do 3 w nocy i przespi sie 30 minut i znowu :(

reklama
Do góry