reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Gabi dobre wiesci ;D oby tak dalej wszystko dobrze szlo i Mikolajek rosl zdrowo ;D

zdroweczka rowniez dla Darii kochanej ;D

rozszalala sie burza wyborcza ;D
kiedy zobaczylam Krzysia w muszce od razu pomyslalam, ze to idealny kandydat do elit rzadowych ;D
a Krzys - pompkarz w pozycji spocznij rozmiekczy serce kazdej niewiasty  ::)

Mati jeszcze nam wszystkim pokaze jak dorosnie, mama strzez sie zemsty, bo jak w kampanii ktos wyciagnie takie kwity to nie zostaniesz rodzicielka prezydenta ;D

Gosiczka Twoj Jakub dystansuje sie na razie, indywidualista ;D

Marcelek odlecial przy smoczku, musicie opatentowac ta innowacje, bo widac dziala :)

Jednak Macius is the best ;D
podzialal wybornie na moja wyobraznie, kogos mi przypomina, ale cos mi ostatnio pamiec szwankuje i nie doszlam kogo :(

no nietety nie pozbędziesz się tego szybko, ale moja odpowiedź zależy tez od tego co ty mi odpowiesz
1. jakie ma Darusia objawy, tzn. skąd wiesz że ma infekcję
2. jak pobierasz jej siuśki do badania na posiew

bo jeśli infekcja przebiegoa bezobjawowo, to najpierw sprawdź czy dobrze pobierasz mocz.
Zdecydowanie odradzam woreczi. p porstu o nich zapomnij, dopóki pobieraliśmy Majce mocz do woreczka, zawsze jakieś świństwo się wyhodowało. kup pojemniczek sterylny, przed pobraniem wymyj myszkę i pupcię Darusi, później porządnie potraktuj te okolice rivanolem, staraj się by do momentu poprania moczu nie dotykało juz jej nic, daj jej butlę z piciem i czekaj, u nas Piotrek trzymał Majkę w rękach, tak że leżała mu na rękach a nogi i to co kobiece jak na fotelu ginekologicznym... ;D
A kiedy już będzie akcja, a może to trwać nawet godzinę.... to poczekaj chwilkę niech spłynie kilka kropel i dopiero ze środkowego strumienia pobierz siuśki, Pojemniczek postaraj się otworzyć dopiero przy siusianiu Darusi, lekko odkręć pokrywkę żeby być zwartą i gotową. ale nie otwieraj zupełanie.

Długo to trwa ale warto, u nas zwykle okazywało się że nie ma żadnej bakterii, o ile zachowaliśmy całkowitą sterylność przy pobieraniu siuśkó.

natomiast problem z infekcjami minął całkowicie, kiedy mjka wyrosłą z pieluszek. bo okazało się że infekcje brały się od pieluszek.

reklama
Gabi wyrzuć ten woreczek do kosza, szkoda waszego zachodu, kup pojemniczek jałowy, przemuj Mikołajka rivanolem i niech siura, u chłopaków to no problem. ;D

Do góry