reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Anineczka cięzko będzie odstąpić od tych wymagań....no w końcu to poważne wybory....takze chyba musicie sie w muche ( ewentualnie krawat taty) 8) 8) 8)

reklama
musze nadrobić zaległości

Mikołajowi szpinak nie bardzo pasił ale pół słoiczka opedzlował - juz więcej mu go niedam
Najbardziej mu smakuje jabłko a jutro dam mu ziemniaczki z dynia bo przysłali mi dzisiaj z hippa słoiczek i sok ze słodkich jabłek

Pare dni temu byłam z nim u nefrologa w Szczecinie i pan doktor powiedzial nam ze z Mikołaja nerkami jest wszystko wporzadku ale dał nam jeszcze skierowanie na rytynowe USG nerki i badania moczu w tym też na posiew i 3 marca jedziemy znowu na badanie i wizyte.

Byłam z nim tez u neurologa i dostliśmy skierownie na USG główki bedziemy sprawdzać czy brzydkie wodniaczki juz znikneły z Mikołaja głowki. Na USG idziemy 27 stycznia.

Dzisiaj byłam z nim u perdiatry bo z siusiaczka Mikołajka zaczoł wydobywć sie taki brązowaty gęsty płyn i mocz strasznie brzydko pavhe ale ten zapach jest spowodowany chyba tabletkami jakie Mikołaj dostaje od neurologa. Musimy zrobić badanie moczu.

Czy jest jakaś mama która podaje swojemu dziecku Bebiko Omeno 2? Bo ja od jutra bede dawac Mikołajkowi to mleko i mam troche pytań dotyczących tego mleka.

Dziękujemy mamusiom za doping.
Rywalom życzymy sukcesów, trzymamy kciuki. ;D

Gabi, strasznie mnie cieszy to co piszesz o Mikołajku, brak problemów z nerkami to już stumilowy krok ku całkowitej poprawie.
USG główki też wypadnie doskonale i będziesz już tylko się cieszyć szamankiem szpinaku i innych pyszności przez Mikołajka.
Co do Omneo Majka piła, ale niezbyt długo, więc mogę spróbować odpowedzieć na ewentualne pytania.

co do siusiaczka, mógł mu się zrobić stan zapalny w okolicy napletka. My mamy z Krzysiem problem, bo mały ma stulejkę i nie jesteśmy w stanie wyczyścić mu siusiaczka jak należy, skórka nie chce się ściągać, a brudek pod nią zostaje. Dostanie Mikołajek maść i przejdzię mu . O ile to jest powodem ropienia.

Joanko dziekujemy za ciepłe słowka.

Czy po tym mleczku Majaka ulewała i czy miała zaparcia?
W tabeli żywienioewj jest podana waga dziecka i ilość posiłku jaką powinno zjadać dziecko na dobe. Według tej tabeli Mikolaj powinien jeść 3 razy na dobe po 235ml mleka. Wydaje mi się że 3 razy na dobe to mało. Czy uwazasz że powinnam dawać mu częściej i tą samą ilość pokaru czy tez moze częściej ale mniejszą ilość pokarmu.?

Ile zjadała Majka i dalaczego już jej nie podajesz tego mleczka.?

majce nie podaję bo ma ponad 4 lata więc lepsze rzeczy wcina niż mleko z puszki ;)
natomiast jak miała kilka miesięcy ja dostałam ropnego zapalenia sutka, miałam gorączkę brałam antybiotyk i na ten czas majka musiała liznąć czegoś innego. Omneo obiecywało góry lodowe, zero problemó z kupką, bo ma probiotyki, czyi takie kultury bakterii jak w jogurtach które regulują pracę jelit, ale po tym mleku mogą być zielone kupki, więc tym się nie przejmuj.
Nie ulewała, ale ...okazało się że jest na nie uczulona, i na szczęście wróciłyśmy do mojego mleka. Alternatywą był nutramigen który w końcu ją dopadł, ale jak miałą 14 miesięcy i pożegnałyśmy się z moim mlekiem.

Co do ilości, nie przejmuj się tym co podają na puszce. Słuchaj potrzeb Mikołajka.

reklama
Do góry