reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Koreczek nasz Olaf dostaje wieczoren nan i nie zauważyłam róznicy w ilości przespanych godzin w stosunku do karmienia piersią
a dostaje nan AR co niby zagęszcza się bardziej w żołądku,

Oli tak się sam nauczył, że po kąpieli jest karmienie i odkładamy go do łóżeczka, gdzie zasypia sam.
czasem leży tak 5 minut, a czasem godzinę, ale już nie muszę do niego podchodzić
Za to nieraz budzi się o 4 w nocy i jest wyspany, a ja nie.....

reklama
koreczek83 pisze:
izis może z tym karmieniem mocniejszym to chodziło np. o nan po nich maleństwa dłużej śpią

Koreczek ja karmie tylko piersią. Nawet nie mam w domu mleka modyfikowanego i Łukasz przesypia 6 lub 7 godzin w nocy. Wczoraj zasnął o 19.30 i spał do 2, czyli 6 i pół godziny. ;)

Izis a karmisz Kubusia z jednej piersi czy z dwóch?? Bo ja przeważnie z dwóch, tzn jednąopróznia całą i potem dojada z drugiej ale nie wszystko ;) A może Twój Kubus poprostu lubi sie do Ciebie przytulać i budzi się gdy Cię nie czuje?? Pisałaś, że w dzień dużo go nosisz i tak usypiasz. Ja staram się aby Łukasz zasypiał sam a nosze go tylko w porze aktywności kiedy zwiedzamy dom. Podczas zabawy Łukasz leży na brzuszku albo w foteliku. ;)

aniulka ja też karmie dwoma na noc a właściwie zawsze jak ją karmie piersią i też idzie tak dlugo spac, z tym nan to moja koleżanka tak miała że od kiedy daje mleczko modefikowane to zasypia szybciej i dłuzej jej mala spi, ale to tak naprawde jest indywidualna sprawa maluszka ;) ;) ;)

Natalka dostaje jeść około 19.30 usypia po 20 i śpi do 4.30 ale bywa i tak, że się budzi około 2.30. Nie wiem od czego to zależy. Dziś spała pięknie i nawet zaraz po jedzonku o 4 usnęła...Mama jest bardzo wyspana.

Aniulka karmię go z jednej ale widzę że mu starcza bo więcej mu nie wmuszę a bardzo dobrze przybiera na wadze ponad 200g tyg. ::)
Może faktycznie chce się tulić do mnie bo jak mąż go weżmie to czsem plaćze dalej bo chce żebym to ja go przytuliła ::) :)

a w dzień coż wczoraj działała metoda o której Anik pisała zobaczymy dziś postaram się go nie nosić przy zasypianiu ::)

reklama
Do góry