reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Anik dzisiaj sprawdze twoja metode moze mi sie uda raz w zyciu isc wczesniej spac ::)

nasza mala jak placze to jest la la la ;D

reklama
U mnie tak jak u Melanie ej ej ale to wtedy jeszcze nie jest płacz tylko wołanie żeby ktoś przyszedł ;D

Kociak ;D To chyba nie jest tak zle skoro placze la la la, brzmi jak melodia dla ucha ;D Moje jak juz placza to tynk ze scian leci ;D Cos sie nie chca matka dzielic i z reguly wraz na rece a jak nie to ryk ;D Przynajmniej bicepsy mi rosna ;D

Kociak moze faktycznie jest tak jak pisze Anik i Martynka jest zmeczona. Moje male jak sa juz bardzo zmeczone tez placza strasznie. U nas sprawdza sie nosidelko samochodowe. 15 minut kolysania i maluchy cale szczesliwe zasypiaja ;D
U dziadkow na nas czekaja dwie kolyski, wiec maluchy beda przeszczesliwe ;D

Anik, Filip cudny, chetnie go na ziecia wezme ;D

E tam, Kociak, wszytsko przed Toba ;D Nigdy nie wiadomo co Ci zycie przyniesie :p Na pocieszenie powiem, ze jak sie ma blizniaki to tez sil jest wiecej, bo przeciez trzeba sie nimi zajac ;D Jak sie czasem ropedze to posprzatam caly dom i jeszcze dziewczynom przedstawienie z misiami robie ;D Kawa czyni cuda ;D

Zapomniałam napisać- te drzemiki 5-minutowe to nie drzemki - po prostu Kociak jak ją odkładasz z zamknietymi oczkami tzn. że ona chce spać - ale nie potrafi sama zasnąć (bo jak pisałam to długi proces - ok. 20 min) i jak jej nie pomożesz to ona tak polezy 5 minut otwiera oczka i się męczy czyli płacze. Z Filipem trzeba posiedzieć - poklepać, zrobić szzzzz do uszka, a jak mimo to nie umie się wyciszyć to wziąć na ręce - uciszyć - odłożyć i zasypia - całość trwa od 10 min- do 30min.

Powodzenia
a

Aniabania - czyli miałabym byc teściową którejś z dziewczynek - hm... ;D
Filipa czuprynka się nie wyciera tylko rzednie - bo główka rośnie. ;D

Pozdr
a

reklama
Anik ja pisałam że Kuba sam nie zasypia w dzień w łórzeczku a tu proszę zrobiłam tak jak pisałaś czyli żeby nie płakał stałam koło niego i go głaskałam i śpi już od godzinki nie musiałam długo go nosić :)
Bo właśnie po kapieli super zasypia a w dzień ciężko mu się wyciszyć ::)

Do góry