reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Izis no to super!!!! Takiego maluszka jeszcze łatwo przestawić. że starszym dzieckiem miałabys kłopoty. Mój Łukasz czasami nawet sobie marudzi przed zaśnięciem ale go nie biore na ręce. Pogłaskam po główce i po raczce a czasem nawet wychodze z pokoju i zostawiam go. Pomarudzi chwilke i zasypia

reklama
Zapomniałam napisać - Filip dobrze sobie radzi z łapaniem zabawek. Rączki i zabawki prędko wędruja do buzi. A jak się nad nim nachylam to łapie mnie za włosy (zresztą swoje też szarpie).
a

Kuba siega do zabawek trąca je ale nie chwyta za to notorycznie jestem szarpana za włosy ;D
a jak trzymam go przy cycu to smyra mnie raczką po nim i bada fragmenty materiału bluzek ;D

od którego miesiąca mogą zacząć wychodzić zęby?

Aniulka zastosowalam ta metode ale ona i tak poszla spac po 12 a wstala o 6 tylko z tym dobrze
tylko ze jak wstala to juz nie poszla spac ::)

Moja kluska tez mnie szarpie za wlosy a zabawek nie lapie w raczki
tylko ssa sobie piastki ;D

Aniulka - to faktycznie Łukaz baaardzo dużo śpi ( w porównaniu z Filipem). Czytałam (jak widac dużo czytam) że jak dziecko spi więcej niż 6 godz. w dzień to ma kłopoty z zasypianiem wiezorem.
pozdr
a

Dlatego teraz staram się aby w dzień spał mniej. Wczoraj mi się udało, dzisiaj też śpi mniej chociaz teraz śpi. Juz był tak zmęczony, że płakał i nie m ógł zasnąć. Zwalam wine na pogodę. Zobaczymy wieczorem....

Kociak to Martyna ładnie spała: od 12 do 6 to jest 6 godzin!! Prawid łowo!

Anik Filipek na fotkach wygląda na takiego dojrzałego chłopczyka... i do tego ta gęstwina na główce. Na pierwszy rzut oka widać że mądry z niego chłopczyk... Będziesz mama z niego dumna, zobaczysz!

Izis Kubulek zmienia się w oczach. Ładnie rośnie i nabiera ciałka. Chociaz on pewnie i tak chudzinka bedzie po rodzicach

reklama
Do góry