reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Izis Kubusiowi gratuluje salta na przewijaku ;D
Paris jeszcze nie umie ale powiem jej o Kubusiu, to może sie zmobilizuje ;D

Moja córka duzo spi - i chwała jej za to ;D
teraz wróciłysmy ze spaceru
wypiełam nosidełko ze stelaża i śpi od 2 godzin w ciuchach ze spaceru, tylko ją rozpiełam o odkryłam kocyk
stoi na podłodze koło mnie (nosidełko a w nim Paris ) ;D

zdążyłam już zrobić i zjeść obiad
teraz sie nudze hehehhe

Melanie zazdroszcze nudy ;D Moze "pozyczyc" Ci jedna moja princeske?? Z nimi na nude narzekac nie mozna :) Wlasnie mnie Natalia wzywa wolajac: Hej, hej. Nie wiem skad jej sie to wzielo, przeciez ojciec nie goral ;D

dziewczyny, Kociak zwłaszcza - na moje oko mała chce iść spać dlatego płacze - dziecko zasypia ok 20-30 min. Jak zamknie pierwszy raz oczka (albo płacze zmęczona) odłuż ją do łóżeczka i zostań przy niej te pół godz. - poklepuj po tyłeczku (jeżeli śpi na brzuchu jak Filip to łatwe) gdy się kręci i wybudza, aż będziesz pewna że spi - czyli zamkniete oczy, miarowy oddech.

U nas Filip tez wprowadził modyfikacje. Pobudka o 7. Potem 30 min. drzemki ok. 8:30, potem znów ok. 30 min. ok. 11., potem spacer o 12:30. , ok. 15:00 1h drzemki i ok. 17 też godzina. Kapiel o 19:30. Jedzenie o 20:00. Zasypia ok. 21. Karminie o 3:00 i o 6:00. Jest tylko na cycu.

Płacze wyłącznie jak chce spać. No i jak chce powiedzieć że pora na jedzenie. ;)

Powodzenia
a

aniabania pisze:
Melanie zazdroszcze nudy ;D Moze "pozyczyc" Ci jedna moja princeske?? Z nimi na nude narzekac nie mozna :) Wlasnie mnie Natalia wzywa wolajac: Hej, hej. Nie wiem skad jej sie to wzielo, przeciez ojciec nie goral ;D

w sumie możesz podrzucić jedną lalunie a mogę tą co więcej śpi ? ;D ;D ;D
nasz córka "mówi" ej ! ;D

reklama
Do góry