reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

co skleroza to skleroza ::) ::) ::)

Tunia i Winia Wasze panny sliczne dziewczyny. Obydwie jak namalowane.

Tunia widać że Rozalka mocno urosła, bo na poprzednich fotkach smoczek miała wielgaśny, że na nosek jej wchodził, a teraz widzę że juz pasuje ;D ;D ;D ;D

Aniabania Twoje bliźniaczki też już duże panny. I pomyśleć że takie to były kruszynki..... szybko dogoniły wrześniowe dzieciaczki i wogóle nie widać że były wcześniakami :laugh: :laugh: ;)

reklama
Aniku, Twój Filip zawstydza nasze dzieciaczki  ;) bardzo szybko rozwija sie motorycznie.
Moja mała to Smieje się, zagaduje mnie, jak mówię guuuu to ona odpowiada mi uuuu ;)
puka łapkami w wiszące przed nią zabawki. choć pewna tego na 100% nie jestem, bo zabawki są akurat na wyciągnięcie jej rączek. no ale macha nimi jak szalona wiec chyba jest to jednak celowe działanie. a jak leży na brzuszku to baaardzo wysoko podnosi główkę i klatkę piersiową też odrywa jakby chciała kołyskę zrobić. Czasami też przegibuje się na boczek, ale bioderka zostają jeszcze przyklejone do materacyka :( no i jeszcze zauważyłam że mizia się rączką po twarzy, na początku myślałam że dlatego że ją nos swędzi bo znowu biedulka miała katarek, ale jednak chyba nie - tylko jak zasypia to tak się głaszcze :)
no i w ogóle jest słodka i kochana, zasypia w swoim łózeczku, muszę tylko parę minutek przy niej postać i pogłaskać ją po czółku a potem już sama zasypia. No i urosły jej rzęsy i brwi i paznokcie rosną jak oszalałe - muszę obcianać co 3-4 dni. Obcinam na spacerku, bo wtedy łatwo ją znów uśpić a poza tym śpi bardzo głęboko i mogę spokojnie i powolutku obcinać. Bo jak nie śpi, to nie ma mowy - macha tymi łapkami że szybciej bym jej całe paluszki poobcinała  ::)
I to chyba wszystko co robi moja dzidzia   ;D

Izis - ale mi narobiłaś apetytu na basen, chyba zajedziemy w ten weekend z sąsiadami i ich synkiem. No chyba że wciąż Maja będzie miała katarek to poczekamy jeszcze. Ale myślę że też będzie to duża frajda dla małej, bo kąpiele w wannie uwielbia. A dziś to chyba tak dla rozgrzewki wykąpię się z nią w wannie. Próbowałyście już?

Oj, jakie piękne nowe foteczki w galerii. Aniulka - śliczny uśmiech Twojego starszaka! baaaardzo szczery. A Ty też pięknie wyglądałaś w tym różowym sweterku i płaszczyk tez masz śliczny. A gdzie starszak na sobotnim spacerku? aaaa.... robił zdjęcie?
fajną tworzycie rodzinkę.
Aniku - Twój Filipek też cudny, nie wygląda na niezadowolonego i marudnego z powodu bucików. I w ogóle bardzo ładne zdjęcia, chyba jakiś fajny aparat macie?
Izis - ale mały ma trochę niepewną minkę na niektórych zdjęciach :)
Tunia i Winia - Wasze dziewczynki już stanowią poważną konkurencję dla mojej Majusi ;)

Aniulka ty szałowo wyglądałaś ,świetna fryzura,sweterek różowy i komplecik super ::) :)
Lukaszek rosnie jak na drożdżach i z daleka zdjęcie ale ładny miał strój do chrztu ::)
a Kuba coraz przystojniejszy facet :)

Edit ta mina znaczy O CO BIEGA ZNOWU JESTEM W BRZUCHU ::) :mad: :p ;D

Izis zawstydzasz mnie :-[ :-[ :-[ :-[ dziękuje za komplementy... tyle na raz ::) ::) :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :laugh: :laugh: :laugh:

Aniulka przyłączam sie do trafnych opini i spostrzeżeń dziewczyn :) :) :)
laseczka z Ciebie :)

i co? Jak Łukaszek ochrzczony to spokojniejszy ??? ;) :D

reklama
ok
będę czekała ;)

Edit ale Maja się zmieniła :o , kurcze jaka dorosła :)

Grooha a Olaf na środkowym i ostatnim zdjęciu wygląda identycznie :D a tyle czasu minęło :)
i jeszcze środkowe skomentuje tak:
Nie ma to jak się wtulić w tatowy zarost ;D
Olaf ma podobne usteczka do Paris :)

Do góry