reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

heh... no to masz super, że zlokalizowałaś źródło

ja myślę, że u nas to raczej to mleko, bo 3 dni temu zjadłam naleśnika i Paris znowusz wysypało
a teraz jakby schodziło i ma taka suchą szorstką skórkę
a jaki proszek używałaś Aniulka my mamy Jelpa i sądzę, że on nie powinen uczulać ::)

pokaże jak wyglądam ale prawie nic sie nie zmieniło
może jutro pyknę jakąś foteczkę ;)
Ciebie też bym sobie obejrzała :) i pozostałe koleżanki wrześnióweczki :)

Aniulka
dziękujemy za te słodkości :-*

reklama
Beacia wkońcu dałaś świeże fotki Krystianka duży z niego chłopak już ;)
Melanie Paris fajnie się usmiecha Kuba mi narazie trochę skąpi tych uśmieszków a ty masz włosy w kucyku czy ściełaś? ::)
Grooha Olaf to prawzdiwy przystojniak w tych dżinach zarąbiaście wygląda ;D
Winia natalka coraz wieksza i ładniejsza panna rosnie ;)

własnie odwiedziłam galeryjke i jak zwykle jestem pełna zachwytu i sama buzia mi sie cieszy jak patrze na te urocze mordeczki wrzesniowych dzieciaczków ;D ;D ;D ;D
Aniulka jestem pod wrazeniem Łukaszek wyglada jakby byl juz z miesiac starszy, tak piknie trzyma głowke i tai ma bystry wzrok :o, moja Iga ma dokładnie tyle dni co on a głowki az tak pieknie nie trzyma, ale on jest facetem jest bardziej umiesniony niz moja drobinka ;) ;) ;)
Kubuś też ma taki mądry wzrok i fajnie mu ze smokiem :)
Olaf tez niezły pzrystojnaik i jaki duzy O0
Natalka śliczniutka i urocza piekna kobietka rośnie
Paris ma pieny hollywoodzki uśmiech,jak na prawdziwa gwiazdeczke przystało :D
a próbowałas Melanie metody naszych babek na wysypki ??? ??? ??? trzeba wykąpac dzeicko w wodzie z dodoatkiem ugotowanej w wodzie mąki ziemniaczanej, może brzmi śmiesznie ale na prawde działą, przynajmniej znam kilka przypadków ze sie sprawdzało.Polecam :)

nie próbowałam
miałam to zrobic kilka dni temu i zawsze mi z głowy wylatuje
Siwasek a orientujesz się jak przygotowac taki mączny kleik? i jakie mniej więcej proporcje?

wiem ze robi sie go tak jak kisiel, czyli z 3 łyzi mąki ziemniaczanej najpierw w kubku z zimna woda rozrabiasz i wlewasz do wrzatku, myśle ze na jedna kąpiel to tyle wytarcza, ale pewna nie jestem :D

Izis tój Kuba silny jak He -man :) niezłe te wrzesniowe chłopaczki, silne , prawdziwi męzczyzni :) ślicznie wygladasz z synkiem, taka szczesliwa mamusia :D :D :D

reklama
dziękuję za komplementy w imieniu Łukaszka. Fakt on chłop na schwał i ma krzepę jak należy ;D ;D ;D

Melanie ja kąpię Łukasza od kilku dni w krochmalu. Do kubka wlewam jedną trzecią kubka zimnej wody i wszypuję łyżkę lub dwie mączki i zalewam wrzątkiem. Jak zaczyna gęstnieć to wlewam to do wanienki i mieszam, żeby się w miarę dużo rozpuściło.

Myjesz dziecko tylko tą wodą bez żadnego mydła i płynu do kąpieli a po wysuszeniu natłuszczasz oliwką tylko główkę i ewentualnie buźkę

Do góry