reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci urodzone z niedotlenieniem!!!

mamo igi przepraszam ale ja tylko chcialam pomoc. wiesz moj hubert jest opuzniony wiec ja mam orzeczenie lekarskiei na jego podstawie moglabym dostawac pieniazki tyle ze ja jestem na wychowawczym i nie chcialam bo i tak dostaje. pobieram tylko zasilek pielegnacyjny i rehabilitacyjny ale w porownaniu z tym ile kosztuje rehabilitacja to naprawde smieszne pieniadze!!!!
teraz mamy przerwe do poniedzialku w rehabilitacji i troszke sie lenimy bo jak juz wczesniej pisalam to hubert nie chce ze mna cwiczyc.
jemu tez wychadza zabki trojki!!!!!!!! MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrowionka!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Przyszłam tu za poradą Mamy IGI. Okazało się z innego forum, że urodziłyśmy dzieci z niedotlenieniem w tym samym szpitalu. Przeczytałam ten wątek z uwagą, bo Mateusz urodził sie z niedotlenieniem i dostał 2 pkt w skali Apgar w pierwsze minucie życia. USG przez ciemiączkowe wykazało zakwasicę. Mój mały na szczęście rozwija się normalnie. Musiał być tylko rehablitowany ze względu na słabe napięcie mięsniowe i wiotkie stawy. Wystarczyły trzy wizyty w Ośrodku Rehabilitacji w Zieelonej Górze, a potem ćwiczenia w domku. Teraz stawia samodzielne kroczki.
Mamo Igi jesli jesteś z Sulechowa to daj znać, może wybierzemy się na wspólny spacer.

marika29 ciesze sie ze twoj maly rozwija sie normalnie i ze jest ok, ja tez bym wolala zeby hubert mial obnizone napiecie ale na nasze nieszczescie bylo na odwrot i juz rehabilitujemy go od 5 miesiecy i nadal nie jest za ciekawie jeszcze sam nie siedzi....
ale mam nadzieje ze juz niedlugo........ ;D

hej hej

my dzis po wizycie u neurologa, wszystko OK!!! :) :) :)
doktor powiedział, że mamy silna dziwewczynke :) :) :)

i przy okazji zrobilismy mega zakupy, od razu humorek poprawiony ;D

pozdrawiamy

Pycha to fajnie!!!!!!!!!
ja mam wizyte 6 marca i boje sie jej!!!!! ale tym razem zabieramy nasza rehabilitantke i juz hubert bedzie musial pokazac co potrafi!!!!!
a jak sie wizyta uda to moze tez skoczymy na jakies zakupy..........

mordziulka juz mowilam nie masz mnie za co przepraszac, ja sie nie gniewam kto pyta nie bladzi ;) :laugh: , a o jakim leniuchowaniu ja czytam :p, raz dwa do cwiczen... my szybko chcemy zobaczyc zdjecie siedzacego Hubercika :police: 8) badzcie wytrwali ... my jestesmy z Wami :-*

marika29 fajnie ze do nas dolaczylas ;D u mojej Igi tez byla zakwasica... dr szumlicz mi powiedziala ze to normalne przy takim niedotlenieniu. A powiedz mi jak szybko wyrownal Twoj maly, po ilu minutach dostal 10 pkt? byl intubowany, wentylowany?ile lezeliscie w szpitalu, kiedy rodzilas?

Buziaki dla Majeczki za odwage i wytrwalosc, ciesze sie bardzo ze u Was wszystko dobrze... mi ze zawsze po zakupach wraca humor (chyba jak kazdej kobiecie ;) :laugh: )

marika29 a ja jestem z Zielonej Gory... a wczesniej mieszkalam w Świebodzinie :laugh: a na spacer moze kiedys sie wybiezemy 8)

Mamo Igi
mały był wentylowany i leżał pod tlenem 2 godziny. Uzyskał ogólnie 8 pkt w skali Apgar. Rodziłam na początku stycznia. W szpitalu byłam 4 doby, bo mały za dużo stracił na wadze. Podczas pierwszej nocy był na obserwacji, ale co trzy godziny mi przynosiły pielęgniarki do karmienia.

reklama
Do góry