reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone z niedotlenieniem!!!

U nas trochę ciężej wyglądała sytuacja, oczywiście szukałam w internecie i znalazłam tylko jedną historię taką samą jak moja z 2002 roku, więc na pewno tej pani nie odnajdę żeby się dowiedzieć jak wygląda to dziecko, w sumie już dorosły człowiek. Krótko opiszę , urodziłam 3 lutego niedotleniona i niedokrwiona dwa punkty dostała potem 5 i 5, ponoć wykrwawiła się z powrotem do mojego obiegu krwi, miała dwie transfuzje krwi, ale na szczęście serce samo biło i oddychała przez jeden dzień że wspomagaczem takimi rurkami do noska. Leżała w inkubatorze 8-9 dni, teraz w niedzielę ją wyjęli z inkubatora 12.02, dostawała tylko kroplówkę jedną. A dziś 15.02 już ją dostałam na pokój z intensywnej terapii 🥰 urodziłam ją 37 + 6 więc była donoszona i miała wszystko rozwinięte, każdy tutaj mówił że dziecko walczy o życie a teraz jak na nią patrzę wygląda na zdrowego noworodka. Wiadomo miała dużo badań , miała utajoną krew w kale dlatego był problem z jedzeniem , ale stopniowo dawali Moje mleko🥰 wychodzimy prawdopodobnie w piątek no i dostaniemy dużo skierowań na badania bo się z tym licze , lekarze mnie chcieli wypisać do domu ale się nie dałam i zaraz będzie dwa tygodnie w szpitalu 🙈
będzie dobrze. Mój synek też miał wspomaganie oddychania przez chyba 2 dni. W szpitalu spędziliśmy ponad 10 dni. Będziesz miała specjalistów i rehabilitację. Maluch powoli będzie dochodził do siebie i się będzie rozwijał w swoim tempie. Jak się uda nie będzie tego widać. Tobie długo będzie trudno sobie z tym poradzić. Skorzystaj z pomocy specjalisty. Naprawdę może pomóc. Mam ogromną nadzieję, że twój maluszek wywinie się wszelkiemu ograniczeniu i zadziwi wszystkich swoim rozwojem

reklama
Do góry