reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci urodzone z niedotlenieniem!!!

reklama
Cześć dziewczyny! Mam dwójkę dzieci, Marta niedługo skończy cztery lata a Szymon 5 miesięcy. Marta urodziła się w zamartwicy, dostała 6 punktów. Wiem, że to nie była moja wina, poprostu położna(jak można tak ją nazwać) przeciągała poród. Zaczełam rodzić o 20 a skończyłam o 7,50 następnego dnia. Marta miała krwiaka na główce. Nigdy nie myślałam o neurologu ale też nikt mi nic nie podpowiedział. Całe szczęście Marta jest zdrowa. Na swój wiek a ma cztery lata, jest bardzo rozwinięta, zaczyna czytać, pisać i liczyć. Ale tak jak pisał Żużaczek jest nadpobudliwa. Poród Szymona był całkiem inny. Oczywiście wybrałam inny szpital i jestem bardzo zadowolona. Szymona rodziłam 6 godzin a był dużo większy od Marty bo ważył 4,880. Dziewczyny nie martwcie się i nie bierzcie winy na siebie. To wina lekarzy i położnych! To wszystko zależy od nich.Pozdrawiam Was serdecznie ;)

Witaj nenar... dziekujemy z te slowa! Poziedz mi co to jest zamartwica? jesli mozesz oczywiscie... bo brzmi strasznie ???

Dziecko jak się rodzi to oznaczją w jakich cechach życia.
1 to warunki dobre
2 to niedotlenienie
3 to zamartwica
4 to bez oznak życia
Jak będę miała chwilę to wkleję zdjęcia moich skarbów :)

hejka, ja juz po 3 dniu w pracy.
Nie jest tak źle, o ile nie mam czasu na myślenie, bo tesknie za maluszkiem.
Niania super, Kacperek za nią przepada, cieszy sie rano na jej widok :)
Muszę jakoś wpaść w rytm, bo rano wstaje nieprzytomna, chyba za późno chodzimy spać :)
Witam nowe mamusie,
zQo, ciesze się ż e wyniki dobre,
Gratulacje dla Igi, powtorzę się : ZUCH DZIEWCZYNA !!, możę te rozwolnienie to z powodu ząbków?? ::)
Pycha i Eg, mam nadzieje że maluchy pozwolą Wam trochę odpocząć, Kacperek też ostatnio budzi się w nocy i cały czas chce spać przy cycu ;)

Aha, Aneciku, zycze dużo wytrwałości, a na pewno Adaś nadrobi wszystkie braki. Nam tez w listopadzie neurolozlka powiedziala ze nieprawidlowy podpór, a na ostatniej wizycie tydzien temu nie miala sie juz do czego przyczepić. Trzymaj sie, bedzie dobrze :)

melduje sie z samego rana :police:

Dzien dobry

Iga dalej ma biegunke, smekta nic nie pomogla... dalam jej teraz marchwianke i zaraz zrobiejeszcze herbatke jagodowa, tak mi sie odsrala ze musialam jej wszystko zmienic... nawet papucie ::)

Napiszcie co u Was... wpadnie pozniej :laugh: ;)

Widzisz Zabka a Ty tak sie martwilas niana... a trafil Ci sie taki skarb, fajnie fajnie ze Kacperek ja polubil to najwazniejsze, to teraz mozesz spokojnie pracowac 8)

Nenar a Twojej malej bilo serduszko jak sie urodzila?bo u nas nie bylo oznak zycia tylko serduszko bilo, i mala miala zaznaczone z objawami niedotlenienia.

zQo to dobrze ze wyniki ok, jak bedzie zdrowie to bedzie wszystko! :p

:-* :-* :-*:-*Wiec zycze Wam i waszym maluszka duzo zdrowka:-* :-* :-* :-*

reklama
Witam z rana ;D
u nas nocka nie zaciekawa,juz wczoraj kupiłam pierwsza paczke mleka mysle moze jak dam mu na noc lepiej pojesc to dłuzej pospi,ale niestety zjadł z cyca pozniej butle z kleikiem super zageszczonym a za godzine juz było dojadanie itak co 1.5-2 godziny a po 6 juz pobudka na dobre,moj kochany terorysta ;D
Nenarto i tak corcia miała sporo apgarów jak przy zamartwicy moja miała tylko 1 za serce(tez Marta) no i niestety konsekwencje sa do dzisiaj najpierw miała stwierdzone porazenie mozgowe a teraz encefalopatie narazie sierozwija ale niewiadomo co bedzie dalej
Mamo Igi biedna twoja igusia ::) zycze duzo zdrowka
Pozdrawiam

Do góry