reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone z niedotlenieniem!!!

Czesc mamusli!

No i nas przeniesli, dlaczego to nie wiem ???

EUPHORBIUM ja tez uzywam tych kropli mozna je stosowac bezpiecznie od 2-3 miesiecy, bo zwykle krople takie jak NASIVIN dla niemowlat(stosuje przy silnym katarze i tylko na noc) gora 7 dni, zeby nie zmiszczyc sluzowki. Moja mala czesto ma katar, wiec profilaktycznie uzywam tez wody morskiej w codziennej toalecie.

Pycha ostatnio jak bylam u laryngologa powiedzial mi ze przy katarach (oczywiscie lekkich splywajacych) plukac woda morska i zakraplac kilka kropli rumianku (odkazi i nosek i gardlo) powiem Ci ze u mnie pomoglo...mala nie ma juz kataru, dzisiaj nawet bylysmy na spacerku ;D

Zabka a co tam u Ciebie... jak niania? ;)

Pozdrawiamy i sciskamy :-*

reklama
witam Was dziewczyny ja u was pierwszy raz.
Mam trojke dzieci 14,12 lat (corki)no i teraz syneczka 8 miesiecy.
Dwoje urodzonych z niedotlenieniem(corka 12 letnia i syneczek)mały jest wczesniakiem z 34 tyg a corka urodziła sie o czasie z 1apgarem synus dostal 2 .
Co do rozwoju to Marta jest po porazeniu dzieciecym chodzi do szkoly integracyjnej ma pewne deficyty rozwojowe zas u synka narazie trudno powiedziec ale wydaje mi sie ze wszystko jest na dobrej drodze,jest rehabilitowany metoda vojty.
Pozdrawiam ciepło i zycze miłego dnia ;D

Hejka ja troche zabiegana jestem bo dużo spraw przed powrotem do pracy, pozdrawiam wszystkie Kobietki i Pocieszki, witam nową Koleżanke :)
Niania jest super, była już u nas dwa razy po 4 godzinki, Kacperek ją polubił, a ja jestem coraz spokojniejsza. Kobieta wzbudza moje ogromne zaufanie, przede wszystkim widać, że lubi dzieci ma duże serce :)
My też walczyliśmy ostatnio z katarkiem, tzn w sumie to pozwolilam, żeby synek sam go zwalczył, nie stosowaliśmy żadnych środków zaradczych. Oczywiście cały czas obserwowałam, czy infekcja nie rozszerza się, ale na sczęście skończy ło się tylko na kichaniu i zasmarkanym nosku .
Dzisiaj idziemy do neurologa na wizyte kontrolną, dam znać co nowego.
Sciskam cieplutko ;D

cześć

witamy cię zQo !!!

a ja troche w strachu, bo rano katarek się nasilił,teraz juz troche lepiej, wczoraj nic oprócz soli nie stosowałam, bo nie było tak źle, ale dzis juz mam stracha, ale poczekam do południa i zadzwonię do doktora zobaczymy co powie,

U mojego malca ten katarek widać tylko rano- znaczy ma zatkany nosek i zakraplam mu sól fizjologiczną, a w ciągu dnia jest ok.
Wczoraj dostałam skierowanie do neurologa ale zarejestrowano mnie dopiero na 28 lutego, więc chyba pójdziemy gdzieś prywatnie.

No właśnie Eg u nas w dzień tez jest w miare ok, tylko tak nad ranem 5-8 Majka charczy i wybudza się, ciężko jej oddychac. A boję się, bo sama jestem teraz chora, a w ubiegłym tygodniu mąż chorował.

Dzieki dziewczyny za miłe powitanko ;D
Moj konrad wsumie od urodzenia ma zatkany nosek i nikt nie zna przyczyny bo chory nie jest tylko sala go płuczemy.
My jutro do neurologa jedziemy zobaczymy co pani doktor nam ciekawego powie.
A teraz maluszek lezy sobie na brzuszku na podłodze i sie turla.Zabkow u nas jeszcze niestety brak a juz w 3mies pediatra stwuerdziła ze ida ale jeszcze nie wyszly.Pozdrawiam
[img=http://images1.fotosik.pl/12/znaz88edb1jg7o1z.jpg]

reklama
Pycha nie spiesz się tak do tych ząbków, nie wystarczy Ci płaczów kolkowych? ;)
A propo koloki, mąż wczoraj przywiózł z Czech Sab Simplex i kolka się nie pojawiła, hurra!!!!

Do góry