reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

U nas w Londynie tez cieplutko ale podobno ma spasc snieg, na dodatek ostatnio mam problemy z synkiem a raczej jego zdrowiem, Maly momentami traci wzrok, wczesniej stracil swiadomosc na dluzszy czas i twierdzil, ze jest kims innym, przezylam dramat i traume a teraz znowu powtorka. Oczywiscie zaraz dzien po tym zdarzeniu zabralam go do lekarza i zazadalam badan neurologicznych na szczescie po dwoch miesiacach oczekiwania wyznaczono nam termin, przypadek mojego synka jest dla lekarza zagadka, wykluczyl wszakze padaczke i nowotwor mozgu ale jest ciekawy wynikow bo jak powiedzial poraz pierwszy spotyka sie z takim przypadkiem w sumie ja tez jezeli chodzi o moje dziecko.

reklama
Madziulina -o jejku,to masz zmartwienie i to duze:baffled::baffled: a na kiedy masz wyznaczone te badania???No i napisz potem koniecznie co Wam powiedzieli:tak:Mam nadzieje ze nic powaznego twojemu synkowi nie dolega:no:Buziaki dla Niego:-)

witam!!!
naprodukowałam sie i skasowałam przez przypadek:no::wściekła/y: ehhh

zacznę od początku:
madziulina-bardzo zla kurcze to zastanawiające co piszesz,ciekawe co jest przyczyną tych dziwnych zachowań!ehh mam nadzieję,ze to chwilowa niedyspozycja Twojego synka!!koniecznie daj znać co tam neurolog powiedział!

doris78 mówisz ze u Was już takie ciepełko:-):-):-) kurcze u nas póki co tylko dosypuje śnieżku i mrozi ciagla!wczoraj była w dzień chwilowa odwilż bo kolo 0
ale o takiej temp jak Ty piszesz to dawno nie słyszałam!

asiulka271 MŻ powiadasz...kurcze u mnie to sie nie sprawdza bo generalnie nie jem duzo!!no teraz jak sie dietkuje to jest git,jadam sporo ale mądrze!!i oby tak dalej...ale marzy mi się kroma świeżego chlebka z masłem i serem:-D:-D:-D

Kobietki mam pytanko jak Waszym pierwszakom idzie czytanie???Mój Fifi jakoś sobie radzi rzekła bym ze coraz lepiej mu to wychodzi!Wiem że są dzieciaczki które już same płynnie czytają mój synek do nich nie nalezy jeszcze;-)!!Z liczeniem nie ma najmniejszego problemu,spojrzy i juz a do czytania niestety nerwowo podchodzi!

Hej kobitki!!!

Myślałam, że jak będą ferie to będę miała więcej czasu na bb a tu niestety- obydwa diabły w domu i ciągle ktoś coś chce;-)

Teraz tata zabrał ich na sanki więc chociaż na chwilkę mogę tu zajrzeć:tak: U nas cały czas piękna zimowa pogoda:tak: Ah jak ja lubię taką zimę!!!:tak: Mnóstwo śniegu, mrozik, poprostu bajka, chociaż wczoraj i u nas była mała odwilż ale dziś już zaczyna delikatnie pruszyć:-)

madziulina kurcze to co piszesz o synku brzmi naprawdę groźnie ale miejmy nadzieję, że to tylko strach ma wielkie oczy i wszystko niebawem się wyjaśni:tak:

monia wiem, że baaardzo spóźnione ale serdeczne życzonka urodzinowe dla Pati:zawstydzona/y::tak::tak::tak:

doris ja tak regularnie, co jakiś czas jęcze, że chciałabym robić coś innego, tylko nie mam pomysło na to coś innego a i chyba odwagi brak żeby rzucić wszystko i zacząć coś od nowa. Marzyło mi się kiedyś aby być położną ale to marzenie przyszło zbyt późno, zbyt wiele trzebaby było zmieniać a sprawy medyczno-zdrowotne zawsze były moim konikiem:tak: i tak już pewnie pozostanie

asiulka życzę wytrwałości w MŻ bo ja jakoś nie mogę się utrzymać w moich odchudzających postanowieniach:zawstydzona/y::-(

atfk mój Kuba również nie ma absolutnie żadnych problemów z liczeniem:tak:, pisze jak kura pazurem:zawstydzona/y: a jeśli chodzi o czytanie to czyta baaaardzo cichutko- jakby się wstydził, powoli i bynajmniej nie jest to płynne czytanie:sorry2: Czasem jakiś fragment uda mu się w miarę płynnie przeczytać ale w większości stęka, literuje, myli mu się a czasami zgaduje końcówki wyrazów:baffled: Tak więc twój synuś na pewno nie odstaje pod tym względem:-) pani wychowawczyni u nas na wywiadówce też mówiła, że dzieci nie do końca dobrze radzą sobie z płynnym czytaniem, żeby starać się ćwiczyć w domu więc przynajmniej u nas problem braku płynności w czytaniu dotyczy chyba większości siedmiolatków:-)

Dziekuje dziewczynki za slowa otuchy, ja rowniez mam taka nadzieje ale wciaz slysze nowosci od mojego synka, ze znowu widzial cos czego inni nie widza, Maly sam sie martwi co sie dzieje z jego oczami dlaczego widzi takie rzeczy przez jakis czas a pozniej te rzeczy znikaja:confused: wszystkie zdarzenia zapisuje na kartce i prosze synka zeby narysowal mi to co widzi.

doris78Wizyte u neurologa mamy dopiero na 18 lutego.

atfk
moj synek czyta plynnie po angielsku po polsku juz nie, czyta nienajgorzej, za to pisze jak kura pazurem:).

Od wczoraj mialam takiego stresa, ze sie objadlam racuchami i moja dotychczasowa diete szlag jasny trafil za przeproszeniem. Na dodatek wlosy wypadaja mi garsciami, juz minal 3 miesiac od porodu i zadnej poprawy mimo, witamin, roznych wcierek i Wax-a niedlugo lysa zostane, juz mam przeswity. :/

Ostatnia edycja:
Naszej Agnieszce

życzę wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń,
z okazji jej dzisiejszych imieninek.

Asia z chłopcami

Ostatnia edycja:
U nas w Londynie tez cieplutko ale podobno ma spasc snieg, na dodatek ostatnio mam problemy z synkiem a raczej jego zdrowiem, Maly momentami traci wzrok, wczesniej stracil swiadomosc na dluzszy czas i twierdzil, ze jest kims innym, przezylam dramat i traume a teraz znowu powtorka. Oczywiscie zaraz dzien po tym zdarzeniu zabralam go do lekarza i zazadalam badan neurologicznych na szczescie po dwoch miesiacach oczekiwania wyznaczono nam termin, przypadek mojego synka jest dla lekarza zagadka, wykluczyl wszakze padaczke i nowotwor mozgu ale jest ciekawy wynikow bo jak powiedzial poraz pierwszy spotyka sie z takim przypadkiem w sumie ja tez jezeli chodzi o moje dziecko.
Trochę dziwny przypadek.:baffled::baffled:
Trzymam kciuki za małego.:tak:

witam!!!
naprodukowałam sie i skasowałam przez przypadek:no::wściekła/y: ehhh

zacznę od początku:
madziulina-bardzo zla kurcze to zastanawiające co piszesz,ciekawe co jest przyczyną tych dziwnych zachowań!ehh mam nadzieję,ze to chwilowa niedyspozycja Twojego synka!!koniecznie daj znać co tam neurolog powiedział!

doris78 mówisz ze u Was już takie ciepełko:-):-):-) kurcze u nas póki co tylko dosypuje śnieżku i mrozi ciagla!wczoraj była w dzień chwilowa odwilż bo kolo 0
ale o takiej temp jak Ty piszesz to dawno nie słyszałam!

asiulka271 MŻ powiadasz...kurcze u mnie to sie nie sprawdza bo generalnie nie jem duzo!!no teraz jak sie dietkuje to jest git,jadam sporo ale mądrze!!i oby tak dalej...ale marzy mi się kroma świeżego chlebka z masłem i serem:-D:-D:-D

Kobietki mam pytanko jak Waszym pierwszakom idzie czytanie???Mój Fifi jakoś sobie radzi rzekła bym ze coraz lepiej mu to wychodzi!Wiem że są dzieciaczki które już same płynnie czytają mój synek do nich nie nalezy jeszcze;-)!!Z liczeniem nie ma najmniejszego problemu,spojrzy i juz a do czytania niestety nerwowo podchodzi!
Mój mały od roku czyta biegle wszystkie teksty w gazetach i wszystkich książkach.
Uwielbia czytać encyklopedię zwierząt.
Jest prosty sposób nauczenia dziecka czytania metodą sylabową.
Ja młodego nauczyłam w niecałe 3 dni czytać zupełnie płynnie.
Polecam tę książkę.
Kupcie a czytanie będzie przyjemnością.
Elementarz (oprawa twarda). Teksty do czytania metodą sylabową - Aleksandra Plec, Marzenna Skoczylas- Dysleksja, logopedia, pomoce edukacyjne, księgarnia internetowa - Eduksiegarnia.pl
Do tej książki są odpowiedznie ćwiczenia ,za pomocą których dzieci ćwiczą grafomotorykę dłoni.
Kuba ma obniżoną grafomotyrykę o 30-40 procent a z Cwiczeniami rodzi sobie naprawdę dobrze.
Uważam,że warto spróbować.

A gdzie reszta moich cytatów:??
Witam się serdecznie
Pozdrawiam nową mamę.My się chyba nie znamy jeszcze.:no::-)
Torcik piękny i życzonka dla Jubilatki.
U nas wszystko na wariackich papierach.
Klaudia na semestr w gimnazjum średnia 4,82
trzecia w klasie 5 na roczniku ,ależ jestem z niej dumna !!!
Kuba psoci ile wlezie i już z sił opadam,ale jakoś do przodu idzie,czyli ku lepszemu.
Zatrzymał się regres.Wreszcie pójdziemy do przodu :tak::-):-)
od tygodnia nadrabiamy straty behawioralne.:tak::-):-)
Jestem w trakcie zaliczeń i tak:
Mogę się pochwalić częściowo ocenami na semestr
historia -5
wos -5
geografia - PIERWSZA 6 W HISTORII SZKOŁY !!!
chemia -5
fizyka -5
biologia -5
polski,matematyka i angielski jeszcze mi do zdania zostały :-D:-D;-)
To tyle u mnie.
pozdrawiam

Czesc dziewczyny:-)

Ja za bardzo pochwalilam nasza pogode:-(bo juz na drugi dzien bylo tylko 2 stopnie:wściekła/y:

MADZIULINA-to tak jak moj Kuba woli czytac po angielsku:-Dmowi ze sa latwiejsze wyrazy no i trzeba przyznac mu racje:tak:

A czytanie po polsku idzie mu nawet niezle,jak dla mnie,ma troche problem z dluzszymi wyrazami ,no i tez wymysla koncowki,bo nie che juz czytac:-(

AS-ale z Ciebie zdolniacha:tak:

ATFK-wszystkiego naj ,,,naj,,,,,naj....

Ostatnia edycja:
Uff ledwo się dziewczyny doczłapałam do tego komputera a to wszystko przez dzień babci:zawstydzona/y:;-)
Byliśmy z chłopakami złożyć życzenia babciom, dziadkom i pradziadkowi a tam wszędzie oczywiście coś "trzeba było":cool2: przekąsić i tak moją dietę szlak trafił;-) oczywiście tylko i wyłącznie z powodu braku asertywności:-D
A jutro raczej nie będzie lepiej bo Mati ma jutro urodzinki i przynajmniej maleńki kawałeczek torcika (oczywiście kupnego:zawstydzona/y:) trzeba zjeść:sorry2:
A tak ładnie zaczęło mi iść z tym odchudzaniem bo motywuję małża do gubienia brzuszka ćwicząc z nim 6W:tak: Tylko ten mój mały nałóg...:zawstydzona/y::sorry2:

atfk wszystkiego naj naj!!!!:tak::tak::tak:

As szacuneczek:tak::tak::tak:

madziulina z tymi włosami po porodzie to już tak jest niestety:-( Mi garściami wypadały przez bity rok:szok: ale na szczęście wszystko się w końcu unormowało i nie jestem łysa:-D;-)

doris a u nas zima sroga nie odpuszcza- na szczęście:-) bo dzieciaki w ferie taką frajde mają, że ho ho!!!:tak::tak::tak:

reklama
Hej laseczki kawusia dla wszystkich a popołudniu zapraszam na torcik:tak:

Wpadłam się przywitać bo dziś pewnie już nie zajrzę. Trzeba chatkę trochę ogarnąć bo popołudniu goście będą tak więc do później:tak: Paaaa:-)

Do góry