reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
A ja sie szczepie co roku i nawet jak zachoruj to dosyc lagodny ma to przebieg...
No ale poczytalam, ze niby jak sie czlowiek zaszczepi raz to musi juz potem ciagle no i w sumie to nie wiem... Jak pisze - szczepie sie co roku (wykatkiem byla jesien kiedy bylam w ciazy).
No ale teraz to juz sama nie wiem...:confused::confused::confused:

Ja się nie szczepię, bo jak choruję to mam zazwyczaj bakteryjne zapalenie gardła-krtani, no ale teraz to chyba przechodzę infekcję wirusową, to pewnie ta panująca grypa :-(

Czy któraś z was szczepiła już dzieci potrójną szczepionką dawką przypominającą?
I drugie pytanie, jak u waszych dzieci przedstawia się sprawa cięmiączka? U nas nadal nie do końca zrośnięte. Czy podajecie waszym dzieciom jeszcze witaminę D?

Jeszcze nie szczepiliśmy, Witaminki D jeszcze nie daję, ale już niedługo kupię bo coraz mniej tego słońca.... Będę dawać obydwojgu, pozdro

Aga

Czy któraś z was szczepiła już dzieci potrójną szczepionką dawką przypominającą?
I drugie pytanie, jak u waszych dzieci przedstawia się sprawa cięmiączka? U nas nadal nie do końca zrośnięte. Czy podajecie waszym dzieciom jeszcze witaminę D?

No własnie u nas dziwna sprawa bo kiedys główka była twarda a teraz czuje od dwoch miesięcy niezrosnięte ciemiączko:confused:, wit D nie daje ale chyba zaczac powinnam tylko ze daje mu taki syrop na apetyt multiwitaminowy i wyczytałam, ze ma w składzie wit D:baffled: sama już nie wiem. A o tej szczepionce to też nic nie wiem:baffled:

Jak Jas mial szczepienie na odre/swinke/rozyczke to M pytal lekarki o ciemiaczko i bylo jeszcze nie do konca zarosniete, ale powiedziala zeby nie dawac witaminy D ttylko Vibowit Bobas, chyba zeby go nie chcial to wtedy jednak witamine. No ale Jas wybredny nie jest i do kolacji pije Vibowit bez mrugniecia okiem :tak:
Jak wtedy byl na ty mszczepieniu to powiedziala zeby okolo polowy pazdziernika przyjsc na ten Infanrix znowu, ale postanowilam ze pojde w listopadzie. Jest w kalendarzu szczepien ze okolo 16-18 miesiecy bodajze, wiec spokojnie zdazymy :-)

reklama
my teoretycznie mielismy przyjsc w pazdzierniku, ale dam sobie spokoj poki co i pojdziemy za miesiac.
Fajnie, ze Karolcia ma jzu wszystko za soba :tak:

Do góry