reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Kluliczku- powodzenia na szczepieniu, oby Tuptaczek malutko płakał, bądź dzielna!

reklama
I już po. Mały zdrowy, wszystko super, dostaliśmy witaminki do podawania. Podrywał i panią doktor i pielęgniarkę, strasznie podobała mu się plansza z pokazanymi przekrojami układu oddechowego. Na szczepieniu też nie było źle, przy ukuciu wogóle nie przejawiał niepokoju, dopiero jak rozpierało to krzyknął. Ale szybciutko się uspokoił. Potem z nerwów spał jak zabity, nawet rozbieranie w domu go nie obudziło (zupełnie jak mama reaguje...). A teraz kupę zrobił i gada z tatą :-p.
Ja chyba gorzej przeszłam niż on, bo mi aż ciemno się zrobiło jak zobaczyłam igłę w jego nóżce :-(.

Ja z napieciem i strachem czekam na ten poniedzielek kiedy to moj Jasio bedzie szczepiony :-(
Przy pobieraniu krwi trzymal go maz a ja stalam obok i myslalam ze sie rozplacze - tak plakal biedny (Jasio, a nie maz oczywiscie...). A teraz to ja go bede trzymac :-(

My z mężem staraliśmy sie przy Igorze chodzic razem tylko dwa razy byłam sama znaczy raz sama i teraz z moim ojcem bo z dwoma było mi trudno.
Tak czy siak czeka Nas pierwsze szczepienie Jeremiasza w połowie lipca i mąz bedzie sie starał być .
Ogólnie lepiej jak ktos idzie z nami bo szybciej i razniej no a u Nas to najczesciej wyglądało tak ze ja rozbierałam małego a mąz ubierał bo ja rozmawiałam z lekarką

reklama
pytalam w aptece o ta masc EMLA - wcale nie jest na recepte, ale kosztuje 28zl... Nie kupilam, zwlaszcza ze nie wiem gdzie Jasio bedzie kluty a przeciez nie wysmaruje mu calych raczek ta mascia :eek:

Do góry