reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

ja u rączek obcinam ciągle a i tak jest wiecznie podrapany do krwi na bużce,
ale u stópek nie obcinałam jeszcze, jakoś nie ma takiej potrzeby - ma króciutkie "tipsiki"...

reklama
zuzi tez jeszcze u stopek nie rosną, ale u rączek na okrągło czy na płasko obcinacie?:baffled::confused::eek:( tak na przyszłość chciałam wiedzieć)

A mnie ostatnio zdarzyło się, że przy obcinaniu przyszczypnęłam małemu skórkę, aż zapiszczał. Tragedia, teraz już boję mu się obcinać paznokcie. :-(

ja sie balam wiec obcial moj maz - raz "na zywca" i mu przycial troche skorke az mu poleciala kropelka krwi :-(
Ale ostatnio "na spaniu" i juz bylo super. Kurcze - musze sie tego obcinania nauczyc bo nie bede czekac 2 miesiace na powrot meza :-D Maly mialby takie szpony ze hej :-D

a mi nie chcą zaszczepić w przychodni małego 6 w 1 bo... tym nie szczepią (przedstawiciel handlowy nie dowiózł czy co???), 5 w 1 też na razie nie - bo pediatra powiedziała, że jest za mały (przez polio - na ktore normalnie szczepi sie pozniej) - zaproponowali termin za kilka miesięcy, wg lekarza teraz powinno być zwykłe wzw a 5 w 1 za czas jakiś
i co ja mam robić? termin szczepienia lada dzień i albo ich posłucham albo zmienie przychodnię, co jest lepsze dla dziecka?

a mi nie chcą zaszczepić w przychodni małego 6 w 1 bo... tym nie szczepią (przedstawiciel handlowy nie dowiózł czy co???), 5 w 1 też na razie nie - bo pediatra powiedziała, że jest za mały (przez polio - na ktore normalnie szczepi sie pozniej) - zaproponowali termin za kilka miesięcy, wg lekarza teraz powinno być zwykłe wzw a 5 w 1 za czas jakiś
i co ja mam robić? termin szczepienia lada dzień i albo ich posłucham albo zmienie przychodnię, co jest lepsze dla dziecka?

może spróbój zaszczepic infanrix hexa to jest 6 w 1 i jesli niema w twojej przychodni to mozna zamowic w aptece

chciałam, ale oni po prostu nie chca podjac sie szczepienia 6 w 1 w ogole, a te 5 w 1 dopiero za kilka m-cy (bo niby producent pisze, ze mozna 6-tyg. maluchy, ale ze wzgledu na polio oni nie chca i szczepia dopiero starsze), wiec teraz zostaje tylko wzw, masakra

reklama
joanka ja ide dzis szczepić kacpra 5 w 1 i pediatra nic mi nie mowil, ze nie mozna czy cos. raczej wole byc pewna, ze kacper jest zaszczepiony przed ewentualnymi chorobami niz mam sie bać wyjsc z nim do ludzi, bo jesczze mi go zarazą. teraz tez się bałam chodzić z nim gdzies do sklepu własnie ze wzgledu na to, ze nie byl szczepiony. pierwsze słysze takie rzeczy co ci lekarz powiedzial. przeciez juz dosc sporo osob na forum sczepilo maluchy na to. moze napiszcie kobitki kto szczepił i czy lekarze mowili cos takiego jak joance.

Do góry