reklama
Kluliczek
Babka z laską
Ja u Jaśka zauważyłam bardzo wcześnie ciemieniuszkę i jakoś sobie radzimy. Najpierw nie wiedziałam co to, ale zostałam uświadomiona . Po myciu czesanko, potem w dzien oliwka na łepek i czapeczka i po 2 godzinkach czesanko. I jest cacy, jak narazie.
Na spacer nie smaruje małego. Jak wogóle smaruje to pupę i pod paszkami.
No a pupa ładna, pieluchę zakładam tak, aby nie była zbyt przylegle, najwyżej się zasika. No i zrezygnowałam z pampersów. Lubię belle, jest chłonna ale do pewnej granicy, więc wspimaga częstrze przewijanie. Do tego mały nie ma po niej krostek.
Na spacer nie smaruje małego. Jak wogóle smaruje to pupę i pod paszkami.
No a pupa ładna, pieluchę zakładam tak, aby nie była zbyt przylegle, najwyżej się zasika. No i zrezygnowałam z pampersów. Lubię belle, jest chłonna ale do pewnej granicy, więc wspimaga częstrze przewijanie. Do tego mały nie ma po niej krostek.
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Na ciemieniuszkę świetnie działa mleko matki. Jak się zaczeło robić coś suchego, posmarowałam mu podczas karmienia i ani śladu nie ma.
krupka
Entuzjast(k)a
Po myciu czesanko, potem w dzien oliwka na łepek i czapeczka i po 2 godzinkach czesanko. I jest cacy, jak narazie..
A ta czapeczka, to po co? Z tego co wiem ciemieniucha powstaje od przegrzewania główki i należy zdejmować czapkę, jak się jest w pomieszczeniu....
Gaal
Fanka BB :)
u nas na ciemieniuszkę niezła jest maść Bephaten- jest tłusciejszy niż oliwka, bo tak szybko się nie wchłania i nie schnie- polecam :-)
mam pytanko:
czy "czyścicie" buźkę " dzieciaczków w środku" od mleka? bo koleżanka mi pow. że powinno się to robić, ale nie wiem, w jakim czasie? i czy to nie dziwne?
a paznokcie u stóp obcinacie na prosto czy na okrągło no i jak u rączek?
mam pytanko:
czy "czyścicie" buźkę " dzieciaczków w środku" od mleka? bo koleżanka mi pow. że powinno się to robić, ale nie wiem, w jakim czasie? i czy to nie dziwne?
a paznokcie u stóp obcinacie na prosto czy na okrągło no i jak u rączek?
Kluliczek
Babka z laską
Jesteśmy po USG bioderek i wszystko ok. Dziś mieliśmy iść do ortopedy ale... No właśnie, szlak mnie trafił, po 1 mąż nie zmienił nadal opon z zimowych, a ja nie cierpię jeździć w deszczu na zimówkach (pięknie się ślizga przy nagłym hamowaniu); po 2 siedział przy kompie do 5 rano, a ja jak śpię przy włączonym komputerze to mam rano potworny ból głowy. No i nie odważyłam się jechać, a na taksówkę nas nie obecnie nie stać. Zła jestem, bo mi się dzień rozwalił do końca. Jak narazie nie ubiłam chłopa, bo dzieckiem się opiekuje, ja niezbyt się nadaje teraz... No i przełożyliśmy wizyte na za tydzień. Wrrr
reklama
Podziel się: