reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

dziewczyny pewnie, ze bedzie wszystko dobrze. przeciez wasze dzieci juz dawno pokazały jakie sa silne!!!na pewno kolejne badania wypadna super, bo niby czemu ma byc inaczej.

reklama
w srode przyjdzie do nas pielegniarka od pediatry z wizyta.nie wiem po co,ale przyjdzie.sama sie zapowiedziala,jak dzis bylismy na szczepieniu.

Rotawirus podobno 300zł dawka (podaje się 2) a pneumokoki 250-270 podaje się 4 dawki, a w wieku 2 lat już tylko 1. Więc jak dziecko nie idzie do żłobka, to zalecają poczekać.
A wiecie coś o obowiązkowym szczepieniu żółtaczki? Pani pediatra powiedziała, ze w przychodniach teraz nie mają z uwagi na te podejrzenia o zanieczyszczenie i dlatego radziła 6w1 zamiast 5w1.

ja byłam 2 tyg, temu na sdzczepieniu i nie było własnie tej szczepionki,połozna kazała przyjsc za 4 tyg. zaszczepic,mam nadzieje ze juz bedzie,
a na te dodatkowe szcz. ja na razie sie wstrzymuje,bo nie zamierzam dominiki posyłac do żłobka:tak:

ja cały czas myślę jak załatwić sprawę z tymi szczepionkami, drogie to jak diabli cały full zestaw to ok. 2 tyś. złotych.
A wy wybieracie te zespolone szczepionki, czy jak?:happy2:

Ja już zapowiedziałam, że w 13 miesiącu nie dam zaszczepić małego przeciw odrze, różyczce i śwince. Pediatra jeszcze wierzy, że wygra walkę ze mną, ale nic z tego. Mogę później, ale ja mam złe doświadczenia i jestem uparta. Żadne badania mnie nie przekonają :no:. I potrafię to ładnie uzasadnić :p. No a teraz właśnie myślimy co wybrać, te zespolone czy jak... No i powiedziano nam, że tej przeciw żółtaczce nie ma na razie, więc chyba wybierzemy płatną, kilka w jednym...

reklama
ja niestety nie biore tych szczepionek, ktore 2000 kosztuja łącznie. jest to duzo kasy i w zasadzie przydaje sie wtey gdy dziecko idzie wlasnie do żłobka czy przedszkola. na pewno za to kupie tą szczepionke,ale w sumie nie wiem jaka - taka za 120zł to jest kilka w jednym. wiecie co jestem matka, ale wstyd sie przyznac nic nie wiejm o tych szczepionkach.

Do góry