reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Przepraszam że się wtrąca.
Co do spirytusu to można zakupić w Realu właśnie 70%
Ja kupiłam właściwie jak był Geant ale w Real też mają.
I smarujcie pępuszki nawet 10 razy dziennie lub przy każdym przebraniu pieluszki.można nawet trochę nalać na pępuszek spirytusu,nic się nie stanie a szybciej kikucik odpadnie.
Pozdrawiam Rybcia_21 z Dominisią

reklama
a nam 2 czerwca odpadł kikucik i teraz mamy tylko do pielęgnacji pępunio w samotności :-) trochę nam się zbiera krwi, ale to ponoc normalne.:confused:

gaaliyah - dziewcyzny zawsze sa pierwsze we wszstkim :-D Jasio, chociaz urodzil sie wtedy kiedy Twoja Zuzia, nadal ma kikut :baffled:

kluliczek moj Kacper tez ma nadal kikut. to świadczy o tym, ze nasze synusie bardzo się z nami związały mocno w brzuchu i dobrze im było. a tak powaznie to świadczy o bardzo grubej pępowinie, więc nic złego się nie dzieje. może tak byc nawet do miesiaca, a czasem to lekarz zawiazuje kikut jesli juz powyzej miesiaca jest.

dopiero 1?? Przecież 6 tyg. po porodzie powinno być, prawda? Chyba, ze u wczesniaczków jest inaczej?

zgred- a znasz jakiegos dobrego ortopedę w Gdańsku?
czyli ja musze isć do pediatry jak zuzia skończy 3 tygodnie, na usg brzuszka-główki i bioderek - 4 tygodnie, szczepienie pierwsze 6 tygodni... co jeszcze?

reklama
No tego Sieliwończyka co podałam na początku tego wątku. Nie pamiętam czy dalam jego tel? Jak nie to podam.

No tak Krupka, szczepoienie to przeciez obciazenie dla organizmu , dzzisiaj w nocy np Mala miala prawie 38 po nim, na szczescie jest juz OK.

Do góry