reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

A dawałaś te wszystkie w jednym, czy każdą osobno?

I jeszcze mam pytanie - nasz synek miał USG w szpitalu - czy myślicie, że powinnam je powtarzać?

reklama
Krupka chodzi o szczepionke? Szczepilam Hexą 6w1. Ignaca tez szczepilam nią.

A jakie usg miał? Ja tam wychodzę z założenia że dobre usg nie jest złe i wolę prze-usg-ować swoje dzieci niż się martwić. Bioderka robiłam tylko raz i Hani też już nie bede powtarzac, glowke Hani powtorzylam ale dlatego ze jest wczesniakiem. Brzuszek zrobiłam jej i przy okazji Ignacowi ostatnio bo byla okazja :)
Robilam w Solidarnosci u p. Wyszomirskiej ktora jest mistrzem świata w robieniu usg polecam, chciaz ciezko sie tam fodzwonic- ostatnio bylam osobiscie zarejestrowac dzieci.

Aga

(tak, chodziło o szczepionki, bo nie wiem czy ufać tym "wszystko w jednym")

miał: RTG klatki piersiowej, USG p/ciemiączkowe i 2 razy USG jamy brzusznej

Kurcze - na te bioderka sie musze chyba zapisac bo pewnie sie czeka w Gdansku, co? Za tydzien idziemy do pediatry wiec moze ona cos nam powie? Jej tez sie spytam o szczepionki.

A jesli chodzi o neurologa, to musimy byc pod opieka neurologiczna poniewaz byl problem z tym napieciem miesniowym i na poczatku mial kiepskie odruchy noworodkowe (potem byly lepsze, ale lepiej dmuchac na zimne).

Na USG bioderek byłam w poradni preluksacyjnej - bez żadnych zapisów, były tam robione tylko te USG bioderek, więc szło bardzo szybko. A było sporo ludzi, więc myslałam, że trochę poczekamy, tymczasem szło błyskawicznie :tak:

Doświadczyłam też placzu dziecka chorego :-( Nikomu nie życzę :no:

A tak w ogóle, to wczoraj było obcinanie malutkich włosków. Denerwowały mnie te kosmyki z tyłu głowy zavchodzące na szyję. Kupiliśmy więc strzyżarkę i mały łysolek był pierwszy raz u fryzjera ;-)

Mieliśmy mieć szczepienia w najbliższy czwartek, ale skoro on jesst na lekach, to chyba nie można, co?

Kurcze, nie mam pojecia ile jeszcze potrwa leczenie, oby znów za późno nie miał tych szczepień :sick:

reklama
Do góry