reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Emilianko u mnie w rodzinie dwie moje ( 14 i 5 lat obecnie) kuzyneczki miały dysplazję, ta młodsza leżała nawet w szpitalu na wyciągu przez miesiąc a starsza nosiła aparacik do roku czasu, i na szczęście obydwie mają bioderka i nóżęta lux. Zobaczysz ani się nie obejrzysz a po aparaciku nie będzie śladu a mała będzie fikac a fikac.

reklama
A moje kochanie dostało wczoraj strasznej kolki .Bidulek prawie cały czas płakał ,dopiero wieczorkiem jak go okąpalismy w dobrze ciepłej wodzie to jak ręką odjął .I jak na złość miałam sobie kupić coś na kolki ale myślałam że nie będzie ich miał .Co ja za głupia matka !!!

Dziewczyny MAJÓWKI mają fajną stronkę o różnych spotkaniach i imprezkach dla naszych pociech i pozwoliłam sobie skopiować

Miesięcznik "Mamo to ja" zaprasza w dniach 23-24 września 2006 r. w godz. 10-19 na BEZPŁATNE wizyty u różnych specjalistów, do wyboru:

ORTOPEDA
ALERGOLOG
NEUROLOG
PEDIATRA
DIETETYK

(tylko jeden specjalista do wyboru dla dzieci w wieku 0-5 lat)

Akcja przeprowadzana jest wklinikach LuxMed w 6 miastach Polski

Gdańsk al. Zwycięstwa 49
Kraków ul. Wadowicka 6
Łódź ul. Milionowa 2 G
Poznań ul. Roosvelta 18
Warszawa ul. Chmielna 85/87
Wrocław ul. Legnicka 51/53

Trzeba zapisać się na wizytę pod nr telefonów:

0 801 80 08 08
(022) 33 22 888

Mam duze zmartwienie.
Moja Pani doktor pediatra jest na urlopie a od 3 tygodni mamy przejscia z kupkami.

Do 3-ciego tygodnia zycia wszystko bylo ok. Mała miala kupki po kazdym karmieniu.
Pozniej byly z przerwami czasem dopiero po 4-rech dniach jednorazowo na dzien. Podobno maluch moze nie robic kupki i przez 7 dni. Jest to kwestia regulacji jelit.

Wczoraj znow zrobila kupke po 2-u dniowej przerwie, w ciagu dnia znow prawidlowo a po kapaniu kupka byla bardzo wodnista.

Boje się zeby sie nie odwodnila.

Karmie ja piersia i nic nie zmienialam w moim menu.
W ciagu dnia zjadlam drozdzowke z serem białym... czy moze ona wywolala ten problem?
A moze to normalne?

Prosze napiszcie czy spotkalyscie sie z taka sytuacja.

Mój synek zazwyczaj robi baaaardzo wodniste kupki, aż mu się wylewają z pieluszki na plecy ::) O odwodnienie się nie martw bo niemowlęta mogą takie robić ale na wszelki wypadek obseruj cięmiączko, jeśli jest wklęsłe to znak, że dziecko ma za mało wody w organiźmie.

Kasia ma rację aż czasami się zastanawiam czy tyKASIU aby na pewno masz jedno dziecko hi hi hi .

Reamonn jeśli naprawdę jesteś bardzo zaniepokojona to przejdź się może do innego lekarza który jest w zastępstwie

A moje maleństwo dalej ma kolki i kropelki nie za bardzo pomagają choć widzę dużą ulgę .Mogłam się tego spodziewać choć miałam cichą nadzieję że chociaż to go ominie a jednak nie....Zauważyłam że jak go okąpie w cieplutkiej wodzie to kolki mijają i mały idzie natychmiast spać.

He he Wiolciu jedno ;D ;D
Maluszek mojego brata miał straszne kolki i tylko jeden lek mu pomógł zapytam go jutro co to było i Ci napisze a nuż Oskarkowi też pomoże. Ucałuj go w brzuszek od cioci Kasi to mu napewno będzie lepiej ;) :)

Dziękuje Kasiu !!! Ucałuje maluszka jak tylko się obudzi ,bo na szczęście po kąpielki poszedł spać i jak widzę na razie nic go nie rusza ;D Zapytaj braciszka .

reklama
Dziekuje Wam bardzo za szybkie odpowiedzi :o)
Poobserwuje ja jeszcze jutro i chwilowo wstrzymam sie jeszcze od wizyty u lekarza.

Pozdrawiam Was goraco i zycze spokojnej nocki... Kajka wlasnie zasnela ;)

d.

Do góry