reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy.W tym tygodniu mam wizyte u neurologa dziecięcego.Był wczoraj u nas pediatra i stwierdził że jeżeli to sie dzieje w tej I fazie snu to jest to naturalne (a tak to u nas wygląda).Ale kazał iść do swietego spokoju do neurologa bo na jego oko wszystko ok.

reklama
Kaju a opisz dokładnie jak wyglądały te drgawki, bo mój Misio jak dużo płacze to ma takie drgawki wyginające całe ciałko do tyłu w coś w rodzaju struny ale są one tylko wtedy kiedy płacze i w żadnej innej sytuacji .

Kaju słońce trzymam kciuki bardo mocno!!!!!! Ale z tego można się wyleczyć i wiem to z autopsji. Nie ma co gdybać i martwić się na zapas. Ja głęboko wierzę w to że to są te odruchy poporodowe o których pisałam kiedyś. A w razie gdyby tfu tfu... okazało się że to epilepsja to wal jak w dym, bo miałąm wspaniałego lekarza który mnie z tego wyciągnął. Trzymam kciuki za TWoje Słoneczko :-*

dziewczyny mam problem, Julcia 6 dzien nie robi kupki , nie cce pic herbatki na trawienie. Lekarz powiedzial żeby spróbowac czopków vibrucol sa to czopki na stany niepokoju u dzieci ale czasami pomagaja sie wypróżnic , niestety kupki brak, masuje brzuszek ćwicze nóżkami, i nic. Juz 2 razy " wywołalismy" Jej kupke termometrem i oliwką ale dzis nie poszło zreszta ile mozna, biedaczek sama musi sobie radzic a nie ciagle liczyc na nasza pomoc. Sama zaczelam pic tę Jej herbatke ale na razie pieluszka jest tylko mokra :(

Kaala czytałam że niektóre dzieci wchłaniają wszystko z pokarmu i nie mają czym robić kupy. Adaś bodaj w 3-4 tyg życia przez kilka dni nie robił kupki wtedy dzwoniłam do szpitala i powiedzieli zeby się nie martwić bo widocznie wszystko ładnie sobie rozdysponowuje w organiźmie i nic nie marnuje ;) Jeśli Julcia się nie pręży i nie męczy to myślę że nie masz powodów do niepokoju.

dziekuje k@siek za odpowiedz, wiesz mozliwe że malutka wszystko wchłania bo moje dziecko to aniołek wogóle nie marudzi i jest bardzo pogodna, nie pręzy się i jest bardzo grzeczna. A i jeszcze jedno strasznie duzo przybiera na wadze to może naprawde tak wszystko wchłania. Tylko ja jako mamusia i tak musze sie troszke pomartwić ;)

Megi moja mała ostatnio gdy ją nosimy na rękach i usypiamy ma jakieś drgawki.Trzęsie nózkami i rękami.Tak jakby co 2 sekundy sie czegoś wystraszyła.ide w tym tygodniu do neurologa.

kaaala ja miałam to samo po zmianie mleka nagle się poprostu zablokowała i kilka dni nie robiła płakała prężyła się wyginała, kupiłam w aptece zwykle glicerynowe czopki (w ostateczności jak widze ze już nie może) i po czopkach idzie, dawałam też Duphalek (chyba tak się nazywa) on działa z jedniodniowym opóźnieniem wytwarza jakieś bakterie w jelitach, jest bezpieczny dla dzieci, ale przede wszystkim musze przepajać wodą albo herbatka koperkowo-rumiankową (Hipp)- przed każdym jedzeniem daję jej 30 ml- ta jej smakuje bo zwykły koper i rumianek to bleee :) , Te środki są dla dzieci powyżej miesiąca ale ja używałam ich po tygodniu bo nie ma takich lekarstw tak naprawdę dla dzieci poniżej miesiąca (chyba) . Byłam z tym kilka razy u różnych lekarzy i mówili że tak się zdarza i przepajać, przepajać, ale ja nie moge patrzec jak dziecko cierpi i czasem pomagam po kilku dniach jak nie może biedulka.

reklama
Zycze wszystkim mamuskom i ich sloneczkom by ten watek nie byl juz zapisywany i by wszystkie bolesci przeszly!!! Tym co maja watpliwosci co do zdrowka ich pociech zycze by to nie bylo nic powaznego!!!!!
Duzo zdrowka dla wszystkich!!!

Do góry