reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzidziusiowe boleści

Agatko u nas tez pomagal klotrimazol ale z tego co wiem nie na każdą pupę działa:-p koleżanka mowiła że u niej się nie sprawdził:baffled: ale warto spróbowa, oby pomógł!!!
u nas też kaszel (okropny) i katar, mała nie może spac tak sie mączy a nie da sobie pomóc gruszką. Latam z pieluchą za nią i wycieram gluty które lecą jak szalone z noska:shocked2:próbowałam ją leczyc syropkiem na kaszel i ibumem ale chyba nie działa:confused: może spróbuję tego syropku co polecasz Olu bo juz sama nie wiem jak jej pomóc. lekarza nie chce mi się wzywac bo wiem ze nic mądrego nie wymyśli, bedzie kazal dawac syrop i tyle:zawstydzona/y: a 100zł skasuje za wizytę domową:wściekła/y: a przychodnie lekarskie dzis nieczynne.
Mnie też zaczęło łamac, chyba jakis wirus panuje:no:
wszystkim dzieciaczkom i ich mamusiom życzymy dużo zdrówka. Zmykam robic obiad póki mala zasneła

reklama
Asiu engystol to lek homeopatyczny, wiec i dla dzieci sie nadaje.trezba tylko rozpuszczac w malej ilosci wody przed podaniem dziecku.

Agatko ,wiem ale przecież w domku masz ciepło a jakby tak polatał choć jeden dzień w majtusiach to pupa byłaby inna.A może pampersy spróbuj też zmienić ,bo czasami to one jeszcze bardziej zaogniają zmiany skórne

Nasz Tymek tez przeziębiony, dostał eurespal, lipomal, otrivin. Na dodatek idą naraz cztery czwórki, jedne już widać a drugie nie ale dziąsła aż się błyszczą. W każdym razie marudzi, marudzi i jeszcze raz marudzi, ale da się wytrzymać:tak:

U nas też pomaga Sudocrem,ale jesli Allanek tak cierpi przez to rozwolnienie to może Agata nie powinnaś zwlekać z pójściem do lekarza? Dowiedz się w aptece czy mają taką specjalną marchwiankę Hippa na biegunkę,u nas cos takiego jest,tylko zapomniałam dokładnej nazwy...Jak Oliś miał biegunkę to dostał Nifuroksazyd w syropie i jak ręką odjął,może poproś o to lekarza?
Aneczko,smatuj Witula maścią Pulmex baby,stópki i klatkę i ja zawsze stosuję olejek Olbas na podusię,po 3,4 kropeli,super pomaga oddychać! No i rewelką dla mnie jest Otrivin do noska,super znika katar!
A jakbyście wy kiedyś katar łapały to od razu łyknijcie tabletkę Cirrus -REWELACJA!
Aneczko

pomaga nam syrop polecany przez Olę eu...coś tam. Dodatkowo herbatka z kwiatu lipy słodzona odrobinę miodem i na noc maść z kamforą...
Agatko-u nas na brzydką pupkę już polecałam TANNO HERBAL, to takie gęste mleczko, ale tylko to było w stanie zagoić dupkę Danonka.

Ola dzieki wielkie za rady.zaraz dzwonie do mamy zeby mi z miasta przywiozla ten olejek na podusie i otrivin.Pulmex tez juz kupilam i smaruje malemu.Naszczescie tfu tfu to tylko katarek.oby nie przeszlo gdzies dalej.
Co do kataru to ja narazie cirrusa lykac nie moge ale wiem ,ze jest swietny.Na mnie chyba jeszcze lepiej dzialal sudafed(tez tabletki) o podobnym dzialaniu do tego cirrusa.
Ja sie wyleczylam teraz oscillococinum i czosnkiem w tabletkach(naszczescie od tabletek sie nie smierdzi);-)

reklama
Aneczko, ja tez lecze sie zawsze homeopatia i na przyszlosc polecam Ci L52 firmy Lehning. To sa krople homeopatyczne i na mnie dzialaja rewelacyjnie. Bralam je tez profilaktycznie w ciazy, jak mnie zawialo, albo mialam stycznosc z kims chorym. Goraco polecam, warto miec jedna buteleczke w domu!

Do góry