reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzidziusiowe boleści

Oj Wiolciu,ściskamywas najmocniej i zyczymy zdrowia, obyscie jak najprędzej stanęli na nogi!:tak:
Danonku,cieszę sie że katarek tak szybko mija,oby zielone gluty szybko znikneły;-):tak:

reklama
dziekuję Olu, już dzisiaj lepiej ale kaszelek mały sie przyplątał, na noc chyba dam paracetamol... na razie sie trzymamy

U nas po tygodniu nieprzespanych nocy-Oliwier budził się co pół godziny na picie i po smoka,a od 4,albo 5 rano spał z otwartymi oczami,kopał mnie i sie wiercił:dry::eek: wczoraj przepał CAŁĄ NOC do 6 rano w swoim łóżeczku!:szok: jesooo,oby tak dalej bo już na rzęsach chodziłam i nerwy na postronkach miałam...nawet wczoraj u pediatry byłam i kazała...podawać meliskę przed snem i wyciszać dziecko wieczorem:sorry2: szkoda bardzo,sama to wiedziałam:dry: A wieczorem właśnie Olis wariuje na zapas:-D i weź go wycisz jak lata po całym pokoju i sie wygłupia:happy:

Olu-lecę dzisiaj po ten syrop, mam nadzieję, że będzie bez recepty. Oj współczuję tego szaleństwa Olisiowego... biedaczku. U nas wiadomo-siła spokoju, przed snem sam się wycisza a najchętniej przy baby.tv. no i odkładam go do łóżeczka, pokręci się, czasem jeszcze raz jak woła to przytulę i odkładam. Spi do 8.OO.

No to teraz my tez mamy katarek.Tzn. Witus ma;-) od wczoraj leje mu sie z noska.Czyszcze mu nosek frida i zapuszczam kropelki , do tego daje wiecej cebionu niz zwykle itabletki homeopatyczne na katar.Nie wiem co jeszcze mozna z domowych sposobow:confused:

Aneczko my tez w trakcie zwalczania katarku i ja stossuje kapiel inhalacyjna od penatena!!! Codziennie kapanko i jakos juz lepiej! Najwazniejsze ze maly moze oddychac!
Mamy niestety inny problem! Allanek robi yle kupek ze az mu sie zrobily ranki na dupci! Nie nadazam go przewijac i nawet krotki kontakt skory z kupka powoduej taka reakcje! Smaruje wszystkim co sie da, masc cynkowa juz sie konczy a do tego allanek strasznie placze przy wycieraniu dupki bo widac ze go to boli! Na osuszenie z gola dupka nie ma mowy bo jest za zimno! Juz nie wiem co robic!!!

AGATKO musi wietrzyć pupkę,niech lata w domku w majtusiach a jak będzie szedł na pole to zakładać pampersa.I trzeba kupić dobrą maść.My smarujemy Bepantenem a jak już ma gorszą pupę to najlepiej uderzyć do lekarza,choć wiem że w tej chwili to na pewno nie masz ochoty na wizytacje

U nas czasem tez zarzaja sie jakies paskudne kupy ,ktore odrazu niemalze draznia dupcie.My smarujemy wtedy sudocremem i u nas dziala swietnie.Smaruje gruba warstwe przy kazdej zmianie pieluszki i po gdzies dwoch dniach jest lepiej.Wczoraj np.tez tak sie brzydko zfajdal i znowu sudocrem poszedl w ruch.
Agatko jakby to nie pomoglo to wiem ,ze chyba kiedys Ewan(jesli dobrze pamietam) stosowala make ziemniaczana.

reklama
Dzieki dziewczynki za rady! Wczoraj Corsini polecila mi klotrimazol wiec na razie to wyprobuje!
Wiolu a wietrzenie pupki odpada bo napisalam przeciez ze Allanek przeziebiony a do tego nie jest za cieplo!!!! Gdyby bylo cieplej to to by bylo pierwsze co bym zrobila!!!!!!

Do góry