reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dzidziusiowe boleści

Olu jak z tymi kupkami u Olisia?
U nas znow sie zaczelo 4-5 kupek dziennie... ale raczej takie rzadsze, czasem nawet wydaje mi sie że ze sluzem. Kurcze zaczynam sie juz martwic. Czy tak jest na zęby? I ile tak moze trwac?
Mała nie ma gorączki, je i ma super humor, w nocy popłakuje ale spi calą noc.
Hmm jutro to wesele a ja mam taki zgryz, tak czy inaczej w poniedziałek ide z nią do lekarza, niech ją dokładnie oglądnie.

reklama
REAMONN,lepiej rzeczywiście dmuchać na zimne,bedziesz przynajmniej spokojniejsza.My wogóle nie mamy takiego problemu jak na razie,a raczej cos bardziej psychicznego.Wróciłam do pracy i mały chyba nie może tego pojąć ,bo tak daje czadu w domu ,że nie mogą sobie z nim poradzić.A ja jak wrócę to rzuca mi się na szyję i nie odstępuje na krok.A najgorsze jest to że boi się usnąć ,żebym mu czasami znowu nie uciekła gdy zaśnie.

A u Nas jakas wysypka na cipce buuu:-:)-(.kurcze pierwszy raz cos takiego ma nigdy nie mialam problemu nawet z odparzeniem..sama nie wiem od czego to jest.może byc ze dostala od winogron?:baffled: tylko kurcze czemu akurat w okolicy cipki i dupki a nie na ciele czy bużce...Jak narazie nic nie pomaga:no:,jak nie przejdzie do poniedziałku to lece do lekarza..

Reamon moja tez popłakuje w nocy ale śpi,tak jakby przez sen płacze...a te kupki to może poprostu coś jej dajesz do jedzonka i tak na nia działa...ale dla pewności idż do lekarza i bedziesz spokojna..:tak:
Wiolu moja zanim uśnie to kontrolnie sprawdza czy jestem hehe jak tylko mnie nie ma to wrzask hehe ale ostatnio ucze ją zasypiać samej więc w nocy jak sobie przypomni że śpi sama to jest wrzask..

na cipce i pupie to moze być od jakiegoś jedzenia albo od lekarstw u nas zawsze tak jest jak mała sie na coś uczuli a też nigdy z żadnymi odparzeniami nie miałyśmy kłopotów - smaruję w tedy tormentiolem albo linomagiem i przechodzi ...teraz mamy to samo bo mała uczuliła sie na antybiotyk :baffled: dostała nowy i zobaczymy

kurcze własnie przecież ona dostała przedwczoraj szczepionkę więc może od tego jej wyszło..użyje dzisiaj linomag i zobaczymy..dzieki

WIKI - Julinek dostal takiej niby wysypki wlasnie po przyjezdzie do PL i caly czas jeszsze sie z tym meczymy. Wg mamy to zdecydowanie odparzenie (ktorego praktycznie wczesniej nie miala). Musialam zmienic pampersy na huggiesy, smaruje naprzemian Sudokremem i jeszcze innym kremem Nivea na odparzenia dla dzieci, linomag niestety wcale nie pomogl. Mam nadzieje ze zejdzie u was szybko bo u nas to juz prawie trzeci tydzien. Strasznie dlugo te odparzenia sie leczy. Niestety.

Jagusiu-ja muślałam, że u małego też odparzenia a to były grzybki! może zastosuj profilaktycznie coś przeciwgrzybicznego, u nas zeszło ładnie

A moze rzeczywiście to wina pampersów .Wikusiu może spróbuj innych.Pamiętacie Mikołajka jakie miał problemy z pupą po orginalnych pampersów??A po zmianie wszystko jak ręką odjął

Moniu sprobuj mozeczegos na grzybki jak pisze Ewa.Tylko nie wiem co tam u was sprzedaja bez recepty:confused::sorry2: u nas mozna clotrimazolem smarowac albo pulmicortem ale ten juz napewno na recepte.Zycze ,zeby szybko sie wygoila dupcia

reklama
Dziewczynki dziekuję za troske..Już jest lepiej przemywam jej rumiankiem i smaruję linomagiem jest zdecydowanie lepiej..Pampery używam od początku te same więc to napewno nie jest przyczyna,może faktycznie to przez szczepionkę na coś jest uczulona...

Do góry