reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Olu jak z tymi kupkami u Olisia?
U nas znow sie zaczelo 4-5 kupek dziennie... ale raczej takie rzadsze, czasem nawet wydaje mi sie że ze sluzem. Kurcze zaczynam sie juz martwic. Czy tak jest na zęby? I ile tak moze trwac?
Mała nie ma gorączki, je i ma super humor, w nocy popłakuje ale spi calą noc.
Hmm jutro to wesele a ja mam taki zgryz, tak czy inaczej w poniedziałek ide z nią do lekarza, niech ją dokładnie oglądnie.

reklama
REAMONN,lepiej rzeczywiście dmuchać na zimne,bedziesz przynajmniej spokojniejsza.My wogóle nie mamy takiego problemu jak na razie,a raczej cos bardziej psychicznego.Wróciłam do pracy i mały chyba nie może tego pojąć ,bo tak daje czadu w domu ,że nie mogą sobie z nim poradzić.A ja jak wrócę to rzuca mi się na szyję i nie odstępuje na krok.A najgorsze jest to że boi się usnąć ,żebym mu czasami znowu nie uciekła gdy zaśnie.

A u Nas jakas wysypka na cipce buuu:-:)-(.kurcze pierwszy raz cos takiego ma nigdy nie mialam problemu nawet z odparzeniem..sama nie wiem od czego to jest.może byc ze dostala od winogron?:baffled: tylko kurcze czemu akurat w okolicy cipki i dupki a nie na ciele czy bużce...Jak narazie nic nie pomaga:no:,jak nie przejdzie do poniedziałku to lece do lekarza..

Reamon moja tez popłakuje w nocy ale śpi,tak jakby przez sen płacze...a te kupki to może poprostu coś jej dajesz do jedzonka i tak na nia działa...ale dla pewności idż do lekarza i bedziesz spokojna..:tak:
Wiolu moja zanim uśnie to kontrolnie sprawdza czy jestem hehe jak tylko mnie nie ma to wrzask hehe ale ostatnio ucze ją zasypiać samej więc w nocy jak sobie przypomni że śpi sama to jest wrzask..

na cipce i pupie to moze być od jakiegoś jedzenia albo od lekarstw u nas zawsze tak jest jak mała sie na coś uczuli a też nigdy z żadnymi odparzeniami nie miałyśmy kłopotów - smaruję w tedy tormentiolem albo linomagiem i przechodzi ...teraz mamy to samo bo mała uczuliła sie na antybiotyk :baffled: dostała nowy i zobaczymy

kurcze własnie przecież ona dostała przedwczoraj szczepionkę więc może od tego jej wyszło..użyje dzisiaj linomag i zobaczymy..dzieki

WIKI - Julinek dostal takiej niby wysypki wlasnie po przyjezdzie do PL i caly czas jeszsze sie z tym meczymy. Wg mamy to zdecydowanie odparzenie (ktorego praktycznie wczesniej nie miala). Musialam zmienic pampersy na huggiesy, smaruje naprzemian Sudokremem i jeszcze innym kremem Nivea na odparzenia dla dzieci, linomag niestety wcale nie pomogl. Mam nadzieje ze zejdzie u was szybko bo u nas to juz prawie trzeci tydzien. Strasznie dlugo te odparzenia sie leczy. Niestety.

Jagusiu-ja muślałam, że u małego też odparzenia a to były grzybki! może zastosuj profilaktycznie coś przeciwgrzybicznego, u nas zeszło ładnie

A moze rzeczywiście to wina pampersów .Wikusiu może spróbuj innych.Pamiętacie Mikołajka jakie miał problemy z pupą po orginalnych pampersów??A po zmianie wszystko jak ręką odjął

Moniu sprobuj mozeczegos na grzybki jak pisze Ewa.Tylko nie wiem co tam u was sprzedaja bez recepty:confused::sorry2: u nas mozna clotrimazolem smarowac albo pulmicortem ale ten juz napewno na recepte.Zycze ,zeby szybko sie wygoila dupcia

reklama
Dziewczynki dziekuję za troske..Już jest lepiej przemywam jej rumiankiem i smaruję linomagiem jest zdecydowanie lepiej..Pampery używam od początku te same więc to napewno nie jest przyczyna,może faktycznie to przez szczepionkę na coś jest uczulona...

Do góry