reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

powiedzcie proszę czy przy 3-dniówce wysypka musi wyjśc po gorączce?? bo u nas od kilku dni na buzi pojawiły się 3 mocno czerwone krosty (takie plami jakby coś ugryzło)po nocy nie swędzą ani nie są jakie sropne porostu plamki i od wczoraj mała gorączkuje tak 38,5 zbijam jej eferalganem przechodzi i znowu wraca żadnych innych objawów nie ma , wczesniej jak ząbkowała nie było zadnej gorączki a i kupki jakiej luźniejsze podejżewam właśnie 3-dniówkę ale sama nie wiem nie ta kolejnośc z tą wysypką:confused2: a moze to jakaś różyczka czy co :szok: na brzuszku tez sie pojawiła taka kasza jak przy alergii ale myślałam ze to po selerze jak wcześniej ..we wtorek mamy wizyte miało być szczepienie a teraz nie wiem czy zaszczepią?

reklama
Emilinko jesli mala ma goraczke to od czego by nie byla to powinnas ze szczepieniem poczekac przynajmniej tydzien od ustapienia objawow.Jesli chodzi o wysypke to to raczej nie ta trzydniowkowa bo ta wystepuje faktycznie dopiero po goraczce i wyglada jak drobniutenkie czerwone palmki(baardzo liczne).Mysle ,ze na buzce cos ja ugryzlo bo podobno dzieci jak cos dziabnie w jednym miejscu to moga 3 plamki sie zrobic(tak mi dermatolog mowila).Mimo wszystko nie znaczy ,ze mala nie ma trzydniowki bo moze jeszcze tej wysypki przeciez dostac.
Boze ale sie rozpisalam mam nadzieje ,ze nie zbyt pokretnie to wyjasnilam.W kazdym razie zycze szybkiego powrotu do zdrowia;-):tak:

tez prawda jeszcze moze sie pojawić a gorączka cały czas jest , zbita troche ale cały czas sie utrzymuje 37 mimo zbijania :dull: poza tym jest pogodna

Tak ajk Aneczka pisze, nie zgaduj sama tylko skonsultuj sie z lekarzem bo ta kolejnosc to ciut inna niz przy trzydniowce!
Mam nadzieje ze malutka nie zlapala nic powaznego i szybko z tego wyjdzie! A ze szczepieniem to lepiej poczekac niz dziecku zaszkodzic!

według mnie też skonsultuj z lekarzem
Danonek ma chrypkę! tak śmieszne gada! lecę jutro do lekarza, oby nie była to angina!

U nas chrypka była 2 razy,ale jakos sami sobie poradzilismy.
Oliwier robi nawet do 4 kupek dziennie,o różnej konsystencji i zastanawiam sie czy to nie za dużo? Za każdym razem jak coś zje to zaraz jest pełna pieluszka...

Olu u nas było dokładnie to samo od 5 dni. Wczoraj były 2 kupki, mysle ze juz jej przechodzi. Moze to na zeby? Kaja ma od 6 miesiecy 2 zeby dolne jedynki a teraz widze ze przeswituja jej dwojeczki i cale dziasla ma napuchniete, jest drazliwa.

Ola niektorzy chyba tak maja(moj maz naprzyklad;-)) ale na wszelki wypadek spytaj lekarza jak bedziesz na jakiejs wizycie.Z tymi naszymi chudzinami to musimy patrzec na wszystko;-)

reklama
Do góry