reklama
reamonn
Mama Kaji (lipiec '06)
Aneczko chyba schodzi! Byly na poczatku takie białe malutkie kropeczki a potem pecherzyki, teraz chyba zmalały a gdzieniegdzie jakby skroka schodziła. Dzis zrobiłam jej juz 3 razy. Po kolacji zrobie ostatni raz i zobaczymy jak bedzie jutro. Ale dzis ma już o wiele lepszy humor! Bardzo dziekuje Ci Aneczko za rade!
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Dziewczyny,czy wasze dzieci też marudzą przy myciu ząbków? Jak próbuje Olisiowi szczotkowac ząbki to wypaycha mi szczoteczkę językiem i zatyka buzię,czasem jak ma dobry humor to z minutkę pomanewruję mu w pysiu albo sam sobie "myje",obawiam sie jednak że to za krótko i niedokładnie...jak myjecie dzieciakom ząbki?
reamonn
Mama Kaji (lipiec '06)
Kurcze chyba goraczka ktora Kaji wczoraj wyskoczyla nie jest na zabki (
Wczoraj o 16.00 miała 38.1 dalam jej Ibufen 3 ml potem o 21.00 miała 39.1 i znow Ibufen i potem znmow kolo 1.00 w nocy kiedy tem. podskoczyła.
Prosze powiedzcie mi jak czesto moge podawac Ibufen i moze zastapic go Panadolem bo nie bardzo schodzila temp. po nim ;o(
Nie ma jak isc do lekarza bo dzis niedziela ;o( Mała nie kaszle ani nie ma katarku, nie wiem co jej jest teraz ma 37.8. Czy powinnam podac jej juz cos na goraczke?
Wczoraj o 16.00 miała 38.1 dalam jej Ibufen 3 ml potem o 21.00 miała 39.1 i znow Ibufen i potem znmow kolo 1.00 w nocy kiedy tem. podskoczyła.
Prosze powiedzcie mi jak czesto moge podawac Ibufen i moze zastapic go Panadolem bo nie bardzo schodzila temp. po nim ;o(
Nie ma jak isc do lekarza bo dzis niedziela ;o( Mała nie kaszle ani nie ma katarku, nie wiem co jej jest teraz ma 37.8. Czy powinnam podac jej juz cos na goraczke?
kwiatywewlosach
Mama lipcowa'06
Kurcze chyba goraczka ktora Kaji wczoraj wyskoczyla nie jest na zabki (
Temperaturę zbijaj , jak mała będzie miała 38 i wyzej. My robimy tak: najpierw Ibufen lub nurofen (to na ibuprofenie), następnie, gdy po 4 godzinkach gorączka jest, zamieniamy na paracetamol (Panadol, Apap). I tak na zmianę. Jeśli mała będzie miała powyżej 39 stopni mozesz jej dać jeden czopek Codiparu 250 mg, tak nam każe nasza lekarka i działa rewelacyjnie, Zdrówka życzymy.
reamonn
Mama Kaji (lipiec '06)
Kwiatywewłosach - swietna rada z tymi lekami.
Tak czy inaczej bylismy wczoraj na pogotowiu bo w nocy było ponad 39.0.
Lekarz nic nie zalecil osluchal i powiedzial aby isc na drugi dzien do lekarza.
Tak wiec dzis bylismy u pediatry. Swietny fachowiec. Ogladnal Kaje i stwierdzil ze skoro nie rozwinela sie przez 2 dni infekcja a tem. sie utrzymuje to nie bedzie to nic szkodliwego i powinnismy byc spokojni. Nie podal antybiotyku tylko syropek na gardelko bo jest lekko czerwone i calcium + opisał dokladnie tak jak Ty jak podawac leki na goraczke. Mała nadal walczy z goraczka ale mysle ze do jutra powinno ustapic. Jesli nie mam recepte na lekki antybiotyk na wirusiki.
Tak czy inaczej bylismy wczoraj na pogotowiu bo w nocy było ponad 39.0.
Lekarz nic nie zalecil osluchal i powiedzial aby isc na drugi dzien do lekarza.
Tak wiec dzis bylismy u pediatry. Swietny fachowiec. Ogladnal Kaje i stwierdzil ze skoro nie rozwinela sie przez 2 dni infekcja a tem. sie utrzymuje to nie bedzie to nic szkodliwego i powinnismy byc spokojni. Nie podal antybiotyku tylko syropek na gardelko bo jest lekko czerwone i calcium + opisał dokladnie tak jak Ty jak podawac leki na goraczke. Mała nadal walczy z goraczka ale mysle ze do jutra powinno ustapic. Jesli nie mam recepte na lekki antybiotyk na wirusiki.
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Cieszę sie reamonn,ze Kajcia nie jest poważnie chora,oby szybko przeszła ta infekcja!
Dziewzynki,ponawiam pytanko,jak myjecie dzieciom ząbki? na leżaco,na siedząco,czy chętnie sie poddają zabiegom itp;-)
Olis od 4 dni robi bardzo rzadkie kupki...chyba zaczne mu podawac Lakcid,bo cos za długo to trwa...a może to wina wyrzynającej sie czwórki?
Dziewzynki,ponawiam pytanko,jak myjecie dzieciom ząbki? na leżaco,na siedząco,czy chętnie sie poddają zabiegom itp;-)
Olis od 4 dni robi bardzo rzadkie kupki...chyba zaczne mu podawac Lakcid,bo cos za długo to trwa...a może to wina wyrzynającej sie czwórki?
Dobrze,że z Kajunią to nic poważnego!Oby szybko przeszło!
Oleńko,co do kupek i ząbków to nie mam wprawy bo jak już pisałam Zuza ząbkowanie przechodzi prawie bezboleśnie i bezobjawowo-tylko więcej się śłini.
Ale te nowe perełki myjemy tak-najpierw nakładam pastę na palec lub taką silikonową nakładkę i troszkę gmeram jej w pysiu a potem daję Młodziutkiej jej szczoteczkę,biorę swoje i razem myjemy zęby.To działa bo Mała szoruje jak nie wiem.
Oleńko,co do kupek i ząbków to nie mam wprawy bo jak już pisałam Zuza ząbkowanie przechodzi prawie bezboleśnie i bezobjawowo-tylko więcej się śłini.
Ale te nowe perełki myjemy tak-najpierw nakładam pastę na palec lub taką silikonową nakładkę i troszkę gmeram jej w pysiu a potem daję Młodziutkiej jej szczoteczkę,biorę swoje i razem myjemy zęby.To działa bo Mała szoruje jak nie wiem.
reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
To w takim razie aniolek z Zuzi,bo my juz dawno zrezygnowalismy ze szcoteczki na palec bo by mi malutki go odgryzł My myjemy ząbki na leżąco,najpierw ja szczoteczką dla dzieci i pastką a potem Oliś dokańcza taką z gumowymi nasadkami;-) niestety nie obędzie sie bez buntu i płaczu:-(
Podziel się: