reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzidziusiowe boleści

Olu ja chetnie spalabym z mała, ale jak ona sie u mnie wyspia to ja caly dzien mam do kitu bo chodze nie wyspana, boje sie ze ja przygniote spiac w trojke. Ale lozeczko ma obok mnie :)

reklama
Adaś dzisiaj ma 39' gorączki. Nie bardzo wiem co mu dolega bo nie ma żadnych innych objawów. Spi cały dzień z krótkimi przerwami na niezbyt forsującą zabawę po czym dalej idzie spac. Je malutko ale to chyba przy temp. normalne. NIe wiem co robic. Słabiutki strasznie:zawstydzona/y:. Zbijałam Efferalganem i jest teraz 38,3:zawstydzona/y: Do lekarza na całodobówkę sie nawet nie wybieram bo nie ma tam zadnego sensownego lekarza. JAk sobie poradzic domowymi sposobami? Jeśli macie jakieś sugestie będę wdzięczna. Buziaki.

K@siek niedawno Michał zachowywał się podobnie i temperaturkę miał też ok 39 i okazało się, że to angina ropna tyle że jesze w kupce był śluz. Dzwoniłam do lekarza w między czasie bo też myślałam że od zębów ale lekarka kazała przyjechać bo powiedziała że kolejnych zębów dziecko już tak nie przeżywa. Trzymam kciuki za Adasia :-*

Kasiek to moze byc trzydniowka skoro Adas nie ma innych objawow! Zbijanie temperatury to dobry sposob ale wiem z doswiadzczenia ze nie bardzo skuteczny! Jednak mimo wsyzstsko zbijaj dalej i rob oklady zimne na nozki (udka)!!!

Moze i trzydniowka, albo gardelko:sorry2: zbijaj temp. jak pisza dziewczyny a co do okaldow to rob tez na watrobke , a jak nic nie dziala to zrob letnia kapiel napewno pomoze.Gdyby do jutra nie bylo poprawy pojechalabym jednak do lekarza.Moze wystarczy ,ze do gardziolka zajrzy albo do uszka.nie wiem.Trzymam kciuki zeby szybciutko przeszlo.

Kasiek,przy ząbkach to teraz raczej Adas miałby stan podgorączkowy a nie temperaturę,czytałam,że taka temperatura jest przy stanie zapalnym,więc najpewniej to jakas infekcja. Ja napewno przeszlabym sie w poniedziałek do lekarza z samego rana! Zdrowiej Adasiu!:tak:

DZiękuje Wam za rady :* Dzisiaj już lepiej. Dałam Adasiowi jeszcze Ibufen i dzisiaj około południa temp. spadła do 37,3 czyli jest juz dobrze. Dzisiaj Adasiek tryska energią i jest OK. Mam nadzieję że już zażegnaliśmy kryzys.

Kasiek jesli Adas dostanie lekka wysypke na pleckach i brzuszku to znyczy ze to byla wlasnei ta trzydniowka!!!
Fajnie ze juz u twojego maluszka lepiej!!!

reklama
wieczór sie zbliża i temp. znów rośnie :( do bani. Tak jak pisze Ola jutro pójdziemy do lekArza. A ja właśnie wróciłam do pracy...

Dzięki Kreciku, będe oglądac dokładnie brzuszek i plecki.

Do góry