reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzidziusiowe boleści

reklama
A u nas kolejna nieprzespana noc, mala budzi sie o czwartej z placzem, nic nie pomaga..nie chce zasnac - musimy wiec przenosic ja do nas gdzie po wielkich bojach zasypia, lezac na mnie. Spalam dzis 3 godziny, wczoraj tez. Obudzilam sie rano i znow wpadlam w niezlego dola....do tego stopnia ze powiedzialam mezowi ze jak ja mam sobie z dwojka kiedys radzic jak z jednym nie moge...zbojkotowalam poranne mleko:(((, po prostu nie mialam sily. Dzis na noc podaje panadol, jak radzicie, bo widze ze to znow chyba zeby ida i mala sie meczy. Jezu jakiego mam teraz moralnego kaca za o poranne mleko:(((

A..chcialam was jeszcze zapytac ile spia wasze maluchy w ciagu dnia? Bo moja zazwyczaj jakies 50 min przed poludniem i tyle samo po. Lekarka mowila ze roczne dziecko powinno spac juz tylko raz dziennie, ale ona mi po prostu pada bo tak duzo sie rusza...jakos nie wyobrazam sobie zeby udalo mi sie ja przetrzymac bez spania do poray obiadowej....Jak wy sobie z tym radzicie?

Jagusiu - Kubus tak samo spi dwa razy po ok. 1 godz. Czasem jak dluzej pospi rano to "pada" dopiero po poludniu i wtedy potrafi nawet 2 godz. przespac. A co lekarka mowi to ja bym sie nie przejmowala - ponoc doroslemu czlowiekowi wystarczy 6-8 godzin snu - a ja moge spac 14 godzn i tez sie nie wyspie ;)

Martynak od 2 chyba miesięcy śpi raz dziennie po 0,5 do2 godzin w południe bo jak szła dwa razy to potem wieczorem zasypiała o 10 więc zaczełam ją przetrzymywać do południa i kłade na drzemke na godzinke średnio (bo czsem poł je wystarczy a czasem 2) i potem wieczorem 7-8 idzie ładnie spać bez maruderstwa i wstaje rano o7 na jedzonko:tak:

Hehe,to Oliwier przebija wszystko w śpioszkowaniu bo spi 3,4 razy dziennie! Budzi sie ok 6-7mej pobawi sie z pół godzinki i dalej w kime do 9 a nawet do 10 tej:szok: potem ok 13-14 spi do 2 godzin no i po południu ok 17-18 spi ok 1 godzinę,do snu zawsze go kladziemy ok 20-21 najpóźniej bo nam pada:tak:

Jagusiu, my mamy podobnie jak emilianka. Kaja wstaje okolo 7.00 - 7.30. Drzemka od 11.00 na 1,5 h i do 2h wstaje na obiad i najlepiej aby nie spala w poludnie. Wtedy po kolacji zasypia o 19.00 przy butli i spi 12h.

Wczesniej bywalo ze poarnne spanie bylo od 10.00-11.00 potem spala znow od 16.00-17.00 i po kapaniu o 19.00 nie bylo mowy o spaniu, byla wypoczeta i czasem wojowala do 23.00 a ja bylam juz na maxa padnieta.

jagusiu,łączę się z Tobą,wiem co przezywasz! Nie miej do siebie żalu o to mleko,miałas prawo być zmęczona a Juleczce nic się nie stało! U nas na razie odpukac noce spokojne od 2 dni...

Jagusiu co do ząbeczko u nas podobnie 4.00 godzina krytyczna, ale Panadol pomogl. Teraz mała przez noc pojekuje ale spi czasem sie rozeksa ale biore ja do nas i zasypia a potem znow przenosze do lozeczka. Jesli mi sie nie wybudza w nocy to nic nie stosuje.

reklama
coś w tym jest reamonn, bo u nas też 4 była krytyczna...u nas jednak jak mały ząbkował to od początku zaśnięcia spał z nami,czuł się bezpiecznie i tak nie plakał kolejnej nocy niz jak go odkładałam do łóżeczka,ale każde dziecko inaczej przyjmuje,Oliś generalnie woli spać z nami ;-)

Do góry