reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Oleńko , te uczulenie ma już dawno na buzi.A powiedz mi ,trafiłaś z ta marchewką?Bo tez robiłaś testy o ile pamiętam.Ja niestety źle wybrałam panel i Nadia na żaden produkt który był na liście nie ma uczulenia.A kropki na buźce są dalej tak więc nie mam kompletnie zielonego pojęcia.
Kaju, ja robilam tylko testy na białko mleka i marchewkę i na marchewkę nic nie wykazało a na białko grupa 2 z tendencją do 1 czyli lekko ponad normę-teraz będę szła do lekarza to zobaczymy czy już mija bo ostatnio żadnych objawów skórnych nie ma. A może Kaja przytula buźkę do czegoś co ją może uczulać?:confused:

reklama
Aneczko masz racje, lepiej dmuchac na zimne. Zadzwonilam do znajomego lekarza w celu konsultacji, on rowniez ma maluszka wiec chcialam z nim doustalic kilka nurtujacych mnie pytan. Temperatura przy zbakach moze byc do 37.5 ale jesli jest pond 38 oznacza to jakis stan zapalny i potwierdzil diagnoze Pani doktor.
Podaje Kaji Nifuroksazyd w zawiesinie (taki zolty) 3 x dziennie 3 ml. Na razie bez srodka przeciw biegunce. Sam Nifuroksazyd ma leczyc ten stan zapalny czego Pani doktor nam nie wytlumaczyla. Tylko powiedziala zeby odtstawic jak przejdzie.
Ma byc podawany max 7 dni.

Nestle Sinlac kupilam w aptece. Podalam dzis malej na sniadanie w butli. Rzeczywiscie jest gesty i pozywny! Wcinala az sie jej uszki trzesly! Jagusiu moze Ty powinnas dawac Julci ten produkt?

Wczoraj na noc chcialam podac Kaji Panadol - az sie roztrzeslam jak sie zakrztusila i zwymiotowala :-(. Maz wpadl na pomysl aby wlac do buteleczki troche przegotowanej wody i dodac porcje syropu (on jest bardzo gesty) i taka zawiesinke wypila - nie byla juz taka slodka. Ech...

Zabki smaruje zelikiem ale czy moge podawac Panadol rowniez przeciwbolowo na zabki na wieczor? Niby tak jest napisane ze rowniez przeciwbolowo przy zabkowaniu... Mala strasznie cierpi :-(

Reamonn spokojnie mozesz podawac ten panadol co 6h.To bezpieczny i nieszkodliwy lek.Wiadomo ,ze nie wolno przeginac z podawaniem lekow ale jesli mala cierpi przy zabkowaniu mysle,ze powinnas jej go dac:tak:Ja w ogole jesli chodzi o sposob podawania lekow to wole dawac czopki bo szybciej dzialaja i napewno nie da sie nimi zakrztusic ale w przypadku biegunki to chyba raczej odpada:dry:

Cieszę się REAMONN, ze przynajmniej tyle pomogłam. Ja dwukrotnie podałam Adasiowi przy ząbkowaniu środek przeciwbólowy bo tez cierpiał ogromnie. Mysle, że nie musisz się obawiac a to Kaji chociaz trochę pomoże napewno. Bidulka... trzymsm kciuki za szybki powrót do formy.

reklama
No i jestesmy :) Nie bylo nas od soboty do wczoraj bo pojechalismy odwiedzic rodzinke w Beskidzie Zywieckim. Bardzo sie obawialam wizyty z powpdu zabkow i Kaji choroby ale bylo na prawde super. Kaji sie polepszylo, mozna powiedziec ze jest pawie zdrowa, a zabki teraz tylko przed snem dokuczaja. Ech Nestle Sinlac bardzo jej zasmakowal i biegunka ustala. Calkiem inne dziecko sie zrobilo :tak:.
Bardzo spodobala sie jej rowniez podroz nowym fotelikem. :tak:

Jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc i troske!!! :tak:

Do góry