reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Dziewczyny,macie jakis sposób na małego gryzonia?:dull::sick: Oliś pogryzł już cały pałąk od spacerówki,gryzie zabawki,przegryzł basen no i nam też się obrywa;-)
Cześć dziewczynki u Mikołaja "wyrósł kolejny kwiatek" od jakiś trzech - czterech tygodni nasz Bączek zaczął "szorować" przy mebelkach, ale przy okazji tego chodzenia, zauważyłam, że Młody stawia prawą stopkę na wewnętrznej krawędzi, stawia ją też tak jak raczkuje czy czołga się, ustawia tą stopę tak że obciera od wewnątrz kostkę.
Byłam dziś u lekarza rodzinnego poradziła, żeby małemu kupić to obuwie profilaktyczne, z usztywnionymi bokami i piętką sznurowane do kosteczek z wkładeczką przeciw płaskostopiu, więc poszłam i kupiłam, wiecie ile zapłaciłam 80,- no cóż moja mama mawia "kto ma dzieciątko to i ma świątko".
W piątek idę do ortopedy, zresztą tego samego co w poradni prelaksacyjnej badał małemu bioderka, niestety w tej przychodni nie mają podpisanej umowy z NFZ :-(i dlatego za wizytę zapłacę jedyne 60 zł. ;-)
To nie szkodzi, Dziubelek nasz jest najważniejszy.
Byłam dziś u lekarza rodzinnego poradziła, żeby małemu kupić to obuwie profilaktyczne, z usztywnionymi bokami i piętką sznurowane do kosteczek z wkładeczką przeciw płaskostopiu, więc poszłam i kupiłam, wiecie ile zapłaciłam 80,- no cóż moja mama mawia "kto ma dzieciątko to i ma świątko".
W piątek idę do ortopedy, zresztą tego samego co w poradni prelaksacyjnej badał małemu bioderka, niestety w tej przychodni nie mają podpisanej umowy z NFZ :-(i dlatego za wizytę zapłacę jedyne 60 zł. ;-)
To nie szkodzi, Dziubelek nasz jest najważniejszy.
AneczkaK
mama bambulinkow
No a ja wracam do tematu brzydkich kupek:-( Witus od wczoraj robi luzne kupki i dupcia mu sie okropna zrobila.ma pelno takich malych przyszczykow, widac wyraznie ,ze sa tylko tam gdzie dociera kupka.Nie wiem od czego to bo nic mu w diecie nie zmienilam.smaruje mu tormentiolem i sudocremem na przemian i oczywiscie wietrzenie i czeste przewijanie ale martwi mnie to ,ze nie wiem od czegoLudze sie ,ze to zabki ale sama nie wiem
Ola....pomysl na palak mam - nalezy go zdjac. Ja wlasnie tak uczynilam tydzien temu kiedy odkrylam ze Julinek wyjada gumowe czesci palaka (miala caly czarny jezyk). Jak znajde czas to uszyje jakis ochraniacz. A tak pozatym to jak pisze Ewan..przeczekac.
Aneczka - nam pomogl lakcid ale musialam chyba podawac prawie tydzien. Tez w diecie nic nie zmienialam i obstawialam zabki.
Aneczka - nam pomogl lakcid ale musialam chyba podawac prawie tydzien. Tez w diecie nic nie zmienialam i obstawialam zabki.
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Jagusia,własnie tez muszę pomyśleć nad jakimś ochraniaczem!:-)
Aneczko,ja sądze że to może być od gorąca:sick: wystarczy na chwilkę zostawić jakieś jedzonko albo piciu w cieple i zaraz biegunka gotowa:-(u nas też był jeden taki dzień ale przeszło.
Aneczko,ja sądze że to może być od gorąca:sick: wystarczy na chwilkę zostawić jakieś jedzonko albo piciu w cieple i zaraz biegunka gotowa:-(u nas też był jeden taki dzień ale przeszło.
AneczkaK
mama bambulinkow
Olu niestety obstawiam faktycznie soczek bo dluzej stal otwarty.Tzn jeden dzien nie caly ale chyba wystarczylo otworzylam i nalalam do bidonu , z ktorego pije i pil z niego caly dzien.rano jak go dzisiaj otworzylam to zrobilo pssst. ale ze mnie idiotka
reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Aneczko,czasem tak się zdarza,że coś przeoczymy,nie jestesmy przeciez chodzącymi maszynami ja profilaktycznie wszystko teraz do lodowki pakuję,koniecznie pod przykryciem i z zakrętkami a potem ewentualnie podgrzewam w podgrzewaczu do temp pokojowej.
Podziel się: