reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

reklama
Dziewczyny,macie jakis sposób na małego gryzonia?:dull::sick::confused2: Oliś pogryzł już cały pałąk od spacerówki,gryzie zabawki,przegryzł basen no i nam też się obrywa;-)

Cześć dziewczynki u Mikołaja "wyrósł kolejny kwiatek" od jakiś trzech - czterech tygodni nasz Bączek zaczął "szorować" przy mebelkach, ale przy okazji tego chodzenia, zauważyłam, że Młody stawia prawą stopkę na wewnętrznej krawędzi:baffled:, stawia ją też tak jak raczkuje czy czołga się, ustawia tą stopę tak że obciera od wewnątrz kostkę.
Byłam dziś u lekarza rodzinnego poradziła, żeby małemu kupić to obuwie profilaktyczne, z usztywnionymi bokami i piętką sznurowane do kosteczek z wkładeczką przeciw płaskostopiu, więc poszłam i kupiłam, wiecie ile zapłaciłam :szok: 80,- no cóż moja mama mawia "kto ma dzieciątko to i ma świątko".
W piątek idę do ortopedy, zresztą tego samego co w poradni prelaksacyjnej badał małemu bioderka, niestety w tej przychodni nie mają podpisanej umowy z NFZ :-(i dlatego za wizytę zapłacę jedyne 60 zł. ;-)
To nie szkodzi, Dziubelek nasz jest najważniejszy.

No a ja wracam do tematu brzydkich kupek:-( Witus od wczoraj robi luzne kupki i dupcia mu sie okropna zrobila.ma pelno takich malych przyszczykow, widac wyraznie ,ze sa tylko tam gdzie dociera kupka.Nie wiem od czego to bo nic mu w diecie nie zmienilam.smaruje mu tormentiolem i sudocremem na przemian i oczywiscie wietrzenie i czeste przewijanie ale martwi mnie to ,ze nie wiem od czego:zawstydzona/y:Ludze sie ,ze to zabki ale sama nie wiem:confused:

Ola....pomysl na palak mam - nalezy go zdjac:). Ja wlasnie tak uczynilam tydzien temu kiedy odkrylam ze Julinek wyjada gumowe czesci palaka (miala caly czarny jezyk). Jak znajde czas to uszyje jakis ochraniacz. A tak pozatym to jak pisze Ewan..przeczekac.
Aneczka - nam pomogl lakcid ale musialam chyba podawac prawie tydzien. Tez w diecie nic nie zmienialam i obstawialam zabki.

Jagusia,własnie tez muszę pomyśleć nad jakimś ochraniaczem!:-)
Aneczko,ja sądze że to może być od gorąca:sick: wystarczy na chwilkę zostawić jakieś jedzonko albo piciu w cieple i zaraz biegunka gotowa:-(u nas też był jeden taki dzień ale przeszło.

Olu niestety obstawiam faktycznie soczek bo dluzej stal otwarty.Tzn jeden dzien nie caly ale chyba wystarczylo:zawstydzona/y: otworzylam i nalalam do bidonu , z ktorego pije i pil z niego caly dzien.rano jak go dzisiaj otworzylam to zrobilo pssst.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale ze mnie idiotka:sorry::sorry::sorry:

reklama
Aneczko,czasem tak się zdarza,że coś przeoczymy,nie jestesmy przeciez chodzącymi maszynami:tak: ja profilaktycznie wszystko teraz do lodowki pakuję,koniecznie pod przykryciem i z zakrętkami a potem ewentualnie podgrzewam w podgrzewaczu do temp pokojowej.

Do góry