reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

super,że Oleńka zdrowa.:-)...Iwonko ja tez zaczynam się kiepsko czuc i coś mnei łapie ..więc sobie i Tobie dużo zdrówka życze..

reklama
Dziewczyny, a ja znowu w kupowym temacie....

Julka robila do tej pory jakies 3, max. 4 kupy dziennie. Od jakiegos tygodnia potrafi ich zrobic 6 do osmiu i luzniejsze, ale nie biegunkowate, takie "rozmazane". Daje jej od tygodnia lakcid no i boje sie ze mi nic nie przytyje:(

Ile kupek dziennie robia wasze dzieci?

Moj robi od jednej do dwoch porzadnych kupek na dzien, czasami wiecej ale to zalezy od tego ile je! W kazdym razie na dziendobry jest kupka murowana i nigdy jakas twardsza ale to chyba dlatego ze on strasznie duzo pije!!!

U mnie tez Witus robi zawsze rano a potem najwyzej jeszcze dorabia po trochu ze trzy razy cos malego.
Jagusiu przyjrzyj sie diecie malej.Moze dawaj wiecej gotowanej marchewki i ryzowych produktow?

Dzieki dzieki dzieki!!!...ja wlasciwie nic nie zmienialam w diecie.

Julinek je nadal 2 razy dziennie grysik ryzowy i raz deserek z ryzem i jablkiem albo bananem. Wiecej natomiast pije (do 200 ml herbatki dodatkowo), nie wiem czy to moze miec jakis wplyw? Jedziemy prawie wylacznie na sloiczkach bo ani Aneczkowego kurczaka z jablkiem ani mojej zupy moje dziecko nie zje.
Chcialabym jej zapodawac juz jakies paroweczki, jutro musze sie zapytac w osiedlowym sklepie.

u nas z kupkami średnio jedna-dwie na dzień

załapaliśmy pierwszego kleszcza! wlazł do ucha Danonkowi, więc natychmiast po zauważeniu na pogotowie a kiedy lekarz chciał go usunąć ta cholera zaczęła uciekać-czyli nie był mocno wpity tylko dopiero szukał miejsca! na razie nie ma żadnych niepokojących objawów więc może nie był kleszcz zakażony żadnym paskudztwem... oby...

Ja w sprawie kupek to nie moge za wiele powiedzie, bo tak jak miki mial od malego problemy , to widze ze je nadal ma, bo wasze szkraby robia tak czesto, a moj raz czasami 2. No zdarza sie ze i 3 zrobi, ale regola to 1:tak:Ostatnio znowu mu sie zatamowalo, i musialam glicerynke wpusczac. Takze co dziecko, to inaczej.:tak:
Ewanku dobrze ze tak szybko zareagowaliscie, te kleszce to cholery sa straszne:tak:

O rany Ewan ja sie boje kleszczy potwornie bo mieszkamy prawie w lesie.Mamy w domu sprzet do usuwania kleszczy bo lapia je ciagle nasze koty i psy.Moj Tata tez ostatnio zlapal.Szkoda ,ze na to paskudztwo nic nie wymyslili jeszcze skutecznego do odstraszania:baffled:

reklama
no niestety ani skutecznego odstraszania ani skutecznego zapobiegania boreliozie po ukąszeniu jeszcze nie wymyślili, ale mam nadzieję, że nie załapie niczego jak mamusia-chociaż mnie, cholery, mało co bierze he he

Do góry