reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Ja mojemu maluszkowi dałam kilka dnie temu plantex i pomogło ,bo też strasznie płakał .A dzisiaj od 7 rano do 11 dałmi też czadu ,cały czas się prężył i złościł w końcu też dałam mu herbatkę ,potem jeszcze trochę mleka i był spokój .

reklama
Ja od września znowu zaczynam szkołę w weekendy więc mieszam małemu butelkę z piersią bo pokarmu tyle nie odciągne a coś w tym czasie jeść będzie musiał  ;) no i herbatkę też daję tą Hip z koperku włoskiego,wypija sobie po 50ml i jest zadowolony  :) dyziu szczerze mówiąc sama jestem ciekawa co powoduje takie reakcje, wiem że jak za dlugo są takie wodniste kupeczki to lepiej iść z tym do kontroli żeby się maleństwo nie odwodniło,ale skoro teraz z koleji nie zrobiła to moze po prostu coś się Malej reguluje? ::)

te jakby ziarna w kupce to jest niestrawiony ale zwazony pokarm . Zupelnie normalne u tak malutkich dzieci .
Czasem tez ten pokarm w takiej samej ziarnistej konsystencji wraca gora jak sie maluszkowi uleje.

dzieki dziewczyny,
zanim jeszcze dalam plantex zrobila 2 kupy calkiem geste:) potem po nastepnym karmieniu dalam plantex i poki co 2 godziny spi :) ciekawe co bedzie w nocy... ::)

dyziu-plantex powinien pomagać, dobrze, że robi kupki, mój ma zastój po 2-3 dni i się pręży aż szkoda patrzeć. Twoje maleństwo ma jeszcze czas, żeby się unormowało, za kilka dni popwinna byc poprawa... i tak jak pisze Krecik-jedz więcej!!!!

a ja dzis się zastanawiałam,czy kupka mojego smerfa jest zółtawa czy z domieszką zielonego ;) ;D
Kreciku,nie zdążyłam dzis do lekarza,będę szła w czwartek to zapytam o pępuszek Allanka!

Właśnie dostałam nowy nr "Mam dziecko" i wyczytałam tam, że to chrapanie czy furczenie naszych maleństw to może też byc tzw sapka. Pojawia się ona gdy powietrze w pokoju, w którym przbywa dziecko jest przesuszone, wtedy wydzielina w nosku maluszka zasycha i utrudnia oddychanie.
Sprubuję nawilżyc powietrze w pokoju Misia, zobaczymy czy pomoże.

ja tez tak muszę zrobic bo mały ma nosek przytkany...
Kreciku,lekarz powiedział,że Allanek ma przepukline pępkową,i musi mieć ten plaster ok 3 tygodnie,w 99% przypadkach to skutkuje i pępuszek ładnie się chowa! Także nie martw się!

u mnie to raczej nie sapka... powietrze aż za wilgotne nad jeziorem... hmmm to pewnie ta opuchlizna od ulewania jak mówiła pediatra

reklama
A mnie martwią zielone kupki Nadii.Nie pamietam kiedy była normalna kupa.Będe musiał się zapytac przy najbliższej okazji pediatre.Pozatym mała jest nauczona noszenia na rękach i całą noc nosimy czasami bo jest wrzask jak nie śpi.Oprócz tego jest nadpobudliwa i wszystko ją intresuje tylko 5 minut potem jest wrzask i bujanie na rękach.Chce kupić nosidelko może damy jakoś rade bo jak narazie to nic nie można przy niej zrobic a mała szybko przybiera na wadze.Je jak najeta.Wypija co 2 godziny 90ml mleka czasami w nocy zroi sobie 3 lub 4 godzinną przerwe.Na kolki mam sab simple ale nie wiem czy jej to pomaga czy nasze bujanie. ;D Ogolnie rzecz biorąc mam małego diabełka.Jak słysze że komuś dzidzia sie budzi raz w nocy na karmienie to zazdroszcze.karmie Bebilonem Pepti bo mój pokarm straciłam.Dostałam jakiejś wysypki po porodzie i brałam sterydy i musialam odtstawic małą od piersi.Bebilon mam na kolki i profilaktycznie na skaze białkową bo ja mialam i siotra 4 letnia też ma.

Do góry