reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Agar u nas było to samo tylko, że przy karmieniu, Adasiowi aż kropelki potu na głowie i czole wychodziły. Dlatego teraz dostaje 4 kropelki D3 + Multi Cebion też 4 krpelki (tam też jest D3 w składzie). U Adaśka to było rozmiękanie kości czaszki, to nic poważnego jeśli oczywiście zacznie się w porę leczenie, to były wczesne objawy krzywicy:baffled:

reklama
A jakie to jest duże ciemiączko? My też regularnie dajemy Devikap jako D3 ale czasem Oliwier ma spocony łepek po cycaniu....
Iwa77-mi sie wydaje,że Szymusiowi coś dolega,a może rzeczywiście warto zrobić posiew moczu jak megii,kaja25 i kasiek? na twoim miejscu przeszłabym sie do dobrego pediatry,ciężko coś wnioskowac bez dokladnego wywiadu i bez znajomości tematu,napewno lekarz sprawdzi czemu synek jest taki niespokojny i coś doradzi...powodzenia Iwa i daj znać jak się Szymek czuje!:tak:
Dziewczyny,ja mam inne pytanie:czy jak dziecku coś dolega a jest się poza miejscem zamieszkania to można iśc do innej przychodni żeby pediatra nas przyjął?

Jasne, tylko jak skończy dziecko 6 miesięcy to musisz mieć legitymację ubezpieczeniową lub inny dokument potwierdzający ubezpieczenie. No i koniecznie książeczkę zdrowia dziecka, bez niej ani rusz.

Ale przy konieczności pomocy doraźnej każdy lekarz ma podobno obowiązek przyjąć takiego malucha!!!!!Nawet jeśli chodzi "tylko"o atak kaszlu czy silny katar...

Olu , wielkie dzięki za radę. Jutro dowiem się co i jak z tymi badaniami. Cofnęłam się kilka postów dalej i dokładnie wczytałam się w to, co pisała Kasiek i Megii. Objawy są te same, więc koniecznie muszę zrobić ten posiew.

kaja25 ostatnio na wizycie ciemionczko było w normie, ale teraz to sama nie wiem.
Wydaje mi się, że jest małe. A jakie powinno być????

Jak jest małe to wszystko w porządku.Jesli lekarzowi psuje to sie nic nie martw.Nadia ma zaduże ciemię i dlatego też mialam problemy z tym poceniem sie.NAjlepiej spytaj lekarza bo tak jak mowi K@SIEK MOZE TO BYĆ ZA MAŁO WIT d3.

reklama
U nas jest ciemiączko 1,5 na 1,5cm.

KASIEK ja miałam to samo, tzn lekarka kazała zrobić tylko ogólny mocz do kontroli, ja sie uparłam i zrobiliśmy ogólny i posiewowy. W ogólnym wyszły nieliczne bakterie w p.w. a w posiewie wyszedł enterobakter 10^4!! Zmieniliśmy lekarkę.

Do góry