reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Jagusiu posiew zrobiłam dzięki naszej megi78, bo pisałam tutaj, że Adaś budzi się w nocy z płaczem regularnie około północy(wychodziło na to że przy pierwszym siku po kąpieli). No i tak oto po badaniach wyszła nam najpierw, cola + morganella, póżniej tylko cola a teraz tylko morganella:baffled: Gdyby nie megi to nikt by o niczym nie widział :sick:Też jak Kaja stosowaliśmy Bactrim ale przez 7 dni. Dzisiaj lekarz powiedział mi żebym się morganellą nie martwiła tylko zrobiła badanie ogólne moczu, więc jutro znów z siuśkami do badania a w sobotę do lekarza:zawstydzona/y:

reklama
Jagusiu ,kiedy Maciuś ma mieć ten zabieg? Jakoś nie mogę znaleźć Twojego posta a wiem, że to pisałas.

dziewczyny,czy tylko płacz dziecka oznajmia że może mieć kłopoty z siusianiem? Bo ja raczej nie ściągam małemu napletka w kąpieli i zastanawiam się czy przez to może wystapić jakaś bakteria w moczu? Czy wszystko tam samo się oczyszcza?
Zdróweczka dla Adasia i ślemy całuski!

moja lekarka mówiła, żeby nie ruszać siusiaka, chyba żeby był zaczerwieniony lub jakiś wyciek, więc na razie raz zajrzałam i nie ruszam

dzisiaj jesteśmy po 3 szczepieniu, kolejne dopiero po skończeniu roku. Mały marudny, płaczliwy do tego żeby, tatuś w delegacji-oj miałam dzisiaj przejście, na szczęście już zasnął.

Ja sciagam napletek przy kazdej prawie kapieli. Mam nadzieje ze nie bedzie przez to zdnj baktrii, wlasnie jakie moga jeszcze byc objawy, ze cos jest nie tak?? Bo do lekarza dopiero ide za miesiac, to sie zaytam, ale moze ktos wie. Wiem ze jak mojego kuzyna synek mial bakterie coli, to nie chcial jesc, plakal przy kazdym jedzonku i dlatego robili badania

Dziewczyny mam pytanie do mam borykających się z powracającymi zakażeniami dróg moczowych - KASIEK, MEGII
Czy miałyście tak, że wykryto bakterię w posiewie ale ze względu na małą ilość nie podjęto leczenia?
U Antosia wyszło teraz 1000 i lekarka to zignorowała. Fakt, że wcześniej miał 10000 i 100000 ale trochę mnie to niepokoi.
Wie ktoś coś na ten temat?

NIestety Amko nie wiem:no: Adaś miał dwa razy 10^5 coli a morganelli 10^3 ale była nieleczona bo przy powtórnym badaniu po kilku dniach już jej nie wykryli:confused: A teraz morganella jest znowu ale lekarz (inny niż ten który leczył colę) mówi, żeby się nie martwić tylko ogólne bad. moczu zrobić a przecież posiew najdokładniejszy:confused: Sama nie wiem co o tym myśleć:sick: Jak na złość dzisaj zaspałam i nie zaniosłam siuśków do badania:baffled:

Olu jakie objawy nie wiem bo Adaś miał tylko kilka takich nocy, gdy sie budził przy sikaniu a później jeszcze z tą bakterią przesypiał ładnie całe noce. Widać więc że można mieć to świństwo i nie mieć żadnych objawów:zawstydzona/y:. Nawiasem mówiąc to my przez tą bakterią jeszcze drugiego szczepienia nie mieliśmy, już nam się miesiąc przesunęło:-( Z pierwszym też był kłopot bo długo był przeziębiony, ehh, mam tylko nadzieję, że nie będzie to miało żadnych negatywych skutków dla mojego Słoneczka:zawstydzona/y:

reklama
Ja w sumie niewiem co to za bakteria bo mała miała robione ogólne badanie moczu no i tylko przy bakteriach jest napisane "liczne".A jak sie pytałam o szczepienie to lekarz powiedział że to nie groźne i że będzie szczepiona.I znowu co lekarz to inna teoria.:tak: :-(

Do góry