reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Sandra, ja też się zastanawiałam nad tym kojcem na początku, ale po obejrzeniu w sklepie, w innej wersji kolorystycznej co prawda, i przemyśleniu całej sprawy, doszłam do wniosku, że jako łóżeczko jest niezbyt praktyczny, bo materac jest zbyt miękki w tej części podwieszanej, ta właśnie część będzie się nadawała do użytku kilka miesięcy tylko, bo potem trzeba będzie ją zdemontować, jak dziecko stanie się bardziej ruchliwe, a jak już będzie spać na niższym poziomie (nie ma poziomu pośredniego, jak w drewnianych łóżeczkach ani opuszczanej bocznej ściany) , to ciężko mi będzie je podnosić z niego 10 razy dziennie, jak nie więcej. Przewijak jest niezbyt duży poza tym. Fajne sa te wszystkie bajery w komplecie, bo już nie trzeba dokupować karuzeli, torby na pieluchy, itd., ale to i tak za mało, żeby mnie przekonać. Aha, wymiary też ma inne niż standardowe łóżeczka, jest krótsze i szersze. Tego typu kojce są super w podróży albo jak dziecko ma spać u dziadków, ale tak na co dzień to, dla mnie przynajmniej, by się nie sprawdziło.
Obejrzyj sobie najlepiej sama na żywo w jakimś sklepie, gdzie można kupić akcesoria Graco.
Pozdrawiam :)

reklama
no więc postanowione :) będzie łóżeczko Laura Drewexu wersja transparentna biała z opuszczanym bokiem :) udało nam sie podpatrzeć w sklepie, bo ktoś zamówił i pani nam rozerwała ciut karton żeby pokazać, bo na stanie sklepu nie mają i mieć nie będą - tylko na zamówienie. Ta transparentna biel wygląda jak ecru...

a ja się dziś zakochałam w nowej pościeli i tak się zastanawiam, czy jednak nie wydać troszkę więcej kasy, ale jej nie kupić?
to pościel Drewexu - oto ona
srodekAT.jpg

jest jeszcze w kolorze niebieskim

Leyna, gust mamy bardzo podobny ;D
My też dzisiaj zdecydowaliśmy sie na łóżeczko Laura ;D
ta pościel też nam się podoba tylko nie w beżu(nie pasuje do naszego pokoju małej) my raczej łosoś lub zielony ;D
Jeszcze mi sie podoba z termofrotki ale ona bez wsadu kosztuje 220zł :o
Sandra co do kojca to u nas na samym początku K. był zachwycony ale mu to skutecznie wybiłąm z głowy , powody - patrz wypowiedz dominique.p , zgadzam się z nią w zupełności :)

Dziewczyny, dzieki za rady. Chyba najpierw obejrze w sklepie i cos postanowie, a dopiero pozniej bede ewentualnie zamawiac na allegro. Wiadomo - na zdjeciach towar wyglada inaczej. A poza tym ja mam tysiac pomyslow na minute :)

Cholera a u nas znowu sie pozmieniało ::)
mieliśmy plan że Laura z Drewexu jest idealna, bardzo podobały mi sie fronty(misie) ::)są cudne , tak samo Radek VII był brany pod uwage ze względu na ładne fronty(księżyce)
Tyle że stwierdziliśmy że ustawimy inaczej łóżeczko a mianowicie tak że baldachim fronty zastawi :(
Tak jak tutaj, http://www.allegro.pl/item103718937_posciel_7_czesc_z_moskitiera_jasiek_gratis.html
ponieważ będziemy mieli lepszy dostep do Mróweczki
Więc stwierdziliśmy że po co płacić dodatkowo za ładne fronty jak i tak nie będzie ich widac a boki wszędzie są takie same.
Kolor pozostaje bez zmian
Co myślicie o tym ustawieniu?

na szczęście ja nie mam takich dylematów, bo nie planuję zakupu ani moskitiery ani baldachimu. szału bym dostała jakby mi się miała kurzyć dodatkowa rzecz... a Laura jest dla mnie idealna nie ze względu na fronty, ale kolor pasujący do mebli w pokoju
ustawienie jest ok moim zdaniem :) tylko, że znów masz dylemat...

Ale dylematy... ;) Zaraz się trochę powtrącam, bo wczesniej nie miałam czasu.
Gosik pisze:
Takie dzieciątko to się chyba udusi pod taką ilością kołdry? ::) Po co taka duża? Co o tym myślicie?
właściwie to sie nad tym nie zastanawiałam, ale być może dlatego, że można kołderkę wcisnąć pod materac i dzięki temu dziecko się nie rozkopie (to mój pomysł) ;)

Leyna pisze:
K@si@ ma rację: sosna oznacza niepolakierowane drewno po prostu - dobrze wiedzieć bo jakbym chciała kupić to bym się nieźle "nadziała".
dzięki za zaufanie, niedowiarki ;)
faktycznie rozwiązanie biegunów jest inne niż myślałam, ale na szczęście za późno na rozważania ;D

Myślę mada78, że ustawienie łóżeczka nie ma znaczenia, tylko musisz uważać, żeby dzidzi nie miało odwróconej główki cały czas w jedną stronę, a tak może być gdyż z tej drugiej bedzie mało interesujących rzeczy.

A tak w ogóle to ja też nie planuję baldachimu, bo nie znalazłam dla niego konkretnego zastosowania, myslałam jedynie o moskitierze na lato, ale na razie nie kupuję, zobaczymy czy nam duzo robactwa będzie wpadać do domu.

K@si@ myśle że z odwróceniem główki nie będzie problemu bo pewnie i tak bedzie jakas karuzelka na którą dzidzia będzie patrzeć przed siebie.Ale to ustawienie jest w moim przypadku wygodniejsze,lepszy będe miała dostep do dzidzi.
Co do baldachimu to myślę że i tak u nas będzie lub moskitiera bo poprostu mi się podoba ;D
A juz myślałam że to będzie łóżeczko z Klupsia Radek II na bujakach(stwierdziłam że nie ma szans żeby porysowały podłogę) tyle że ma wyjmowane szczebelki :mad: a nie obniżany bok co myślę jest bardziej funkcjonalne(zważając na nasze kręgosłupy ::) )
znowu z Drewexu maja obniżany bok ale nie maja bujaków na usztywnieniu tylko bezpośrednio kołysza sie po podłodze :mad:
i bądz tu mądry ::) najgorsze że nie ma złotego środka w tym akurat przypadku :mad:
Albo drewex z obniżanym bokiem
albo Klupś na bujakach z blokadom.
I co wybrać ::)
Jeszcze mam taki pomysł żeby się dowiedzieć czy można kupić same bujaki z Radka 2 i jeżeli rozstaw nóżek jest taki sam jak jakieś z Drewexu to zmontuje sie razem Klupsia z drewexem ::) nie wiem czy ten szatański plan mi się uda ;D

My już na szczęście wybraliśmy łóżeczko Radek VII Klupsia w kolorze słomka (chyba, że P. nagle dozna olśnienia technicznego, to kupimy sosnę i on je pomaluje na troszkę ciemniejszy kolor, bo meble w sypialni mamy bukowe jasne, ale raczej na to nie liczę ;)). Za to wczoraj w ramach moich piątkowych urodzin dostaliśmy dla dzidzi 2 cześciową (poszewka na poduszkę i kołdrę) pościel, o taką (zdjęcie ściągnięte z allegro, bo mój aparat pożyczony :(; na żywo jeszcze fajniej wygląda :)):
bawicesimiski2el2ro5xe.jpg
Rozmiar 120x90. Papuśna jest strasznie i mięciusia ;D ;D

reklama
Witam dziewczynki :D
Właśnie odczytałam odpowiedz od producenta Klupsia i moge zamówić tylko same bujaki bez mechanizmy takiego jak w Radek V więc chyba sobie te bujaczki darujemy :mad:
A teraz nowy problem opuszczany bok czy wyjmowane szczebelki ::) ja bym postawiła na opuszczany bok ale sama nie wiem bo doświadczenia brak ::)
A co do Laury to też mi chodziło przedewszystkim o transparentny kolorek i zastanawiam sie czy inne łóżeczko w kolorze białym wygląda podobnie.
A myślałam że to łątwy wybór ::)
A co do moskitiery to przecież i tak będzie się ją prać z pościela więc co to za różnica, ja jako siedlisko kurzu bardziej obawiam sie prześcieradła z falbaną ::)chociaz tez razem z pościela sie to pierze ::) zaczynam myslec mało logicznie i chyba potrzebuje przerwy żeby komórki odpoczeły od "łóżeczka"

Do góry