reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Sandra, ja też się zastanawiałam nad tym kojcem na początku, ale po obejrzeniu w sklepie, w innej wersji kolorystycznej co prawda, i przemyśleniu całej sprawy, doszłam do wniosku, że jako łóżeczko jest niezbyt praktyczny, bo materac jest zbyt miękki w tej części podwieszanej, ta właśnie część będzie się nadawała do użytku kilka miesięcy tylko, bo potem trzeba będzie ją zdemontować, jak dziecko stanie się bardziej ruchliwe, a jak już będzie spać na niższym poziomie (nie ma poziomu pośredniego, jak w drewnianych łóżeczkach ani opuszczanej bocznej ściany) , to ciężko mi będzie je podnosić z niego 10 razy dziennie, jak nie więcej. Przewijak jest niezbyt duży poza tym. Fajne sa te wszystkie bajery w komplecie, bo już nie trzeba dokupować karuzeli, torby na pieluchy, itd., ale to i tak za mało, żeby mnie przekonać. Aha, wymiary też ma inne niż standardowe łóżeczka, jest krótsze i szersze. Tego typu kojce są super w podróży albo jak dziecko ma spać u dziadków, ale tak na co dzień to, dla mnie przynajmniej, by się nie sprawdziło.
Obejrzyj sobie najlepiej sama na żywo w jakimś sklepie, gdzie można kupić akcesoria Graco.
Pozdrawiam :)

reklama
no więc postanowione :) będzie łóżeczko Laura Drewexu wersja transparentna biała z opuszczanym bokiem :) udało nam sie podpatrzeć w sklepie, bo ktoś zamówił i pani nam rozerwała ciut karton żeby pokazać, bo na stanie sklepu nie mają i mieć nie będą - tylko na zamówienie. Ta transparentna biel wygląda jak ecru...

a ja się dziś zakochałam w nowej pościeli i tak się zastanawiam, czy jednak nie wydać troszkę więcej kasy, ale jej nie kupić?
to pościel Drewexu - oto ona
srodekAT.jpg

jest jeszcze w kolorze niebieskim

Leyna, gust mamy bardzo podobny ;D
My też dzisiaj zdecydowaliśmy sie na łóżeczko Laura ;D
ta pościel też nam się podoba tylko nie w beżu(nie pasuje do naszego pokoju małej) my raczej łosoś lub zielony ;D
Jeszcze mi sie podoba z termofrotki ale ona bez wsadu kosztuje 220zł :o
Sandra co do kojca to u nas na samym początku K. był zachwycony ale mu to skutecznie wybiłąm z głowy , powody - patrz wypowiedz dominique.p , zgadzam się z nią w zupełności :)

Dziewczyny, dzieki za rady. Chyba najpierw obejrze w sklepie i cos postanowie, a dopiero pozniej bede ewentualnie zamawiac na allegro. Wiadomo - na zdjeciach towar wyglada inaczej. A poza tym ja mam tysiac pomyslow na minute :)

Cholera a u nas znowu sie pozmieniało ::)
mieliśmy plan że Laura z Drewexu jest idealna, bardzo podobały mi sie fronty(misie) ::)są cudne , tak samo Radek VII był brany pod uwage ze względu na ładne fronty(księżyce)
Tyle że stwierdziliśmy że ustawimy inaczej łóżeczko a mianowicie tak że baldachim fronty zastawi :(
Tak jak tutaj, http://www.allegro.pl/item103718937_posciel_7_czesc_z_moskitiera_jasiek_gratis.html
ponieważ będziemy mieli lepszy dostep do Mróweczki
Więc stwierdziliśmy że po co płacić dodatkowo za ładne fronty jak i tak nie będzie ich widac a boki wszędzie są takie same.
Kolor pozostaje bez zmian
Co myślicie o tym ustawieniu?

na szczęście ja nie mam takich dylematów, bo nie planuję zakupu ani moskitiery ani baldachimu. szału bym dostała jakby mi się miała kurzyć dodatkowa rzecz... a Laura jest dla mnie idealna nie ze względu na fronty, ale kolor pasujący do mebli w pokoju
ustawienie jest ok moim zdaniem :) tylko, że znów masz dylemat...

Ale dylematy... ;) Zaraz się trochę powtrącam, bo wczesniej nie miałam czasu.
Gosik pisze:
Takie dzieciątko to się chyba udusi pod taką ilością kołdry? ::) Po co taka duża? Co o tym myślicie?
właściwie to sie nad tym nie zastanawiałam, ale być może dlatego, że można kołderkę wcisnąć pod materac i dzięki temu dziecko się nie rozkopie (to mój pomysł) ;)

Leyna pisze:
K@si@ ma rację: sosna oznacza niepolakierowane drewno po prostu - dobrze wiedzieć bo jakbym chciała kupić to bym się nieźle "nadziała".
dzięki za zaufanie, niedowiarki ;)
faktycznie rozwiązanie biegunów jest inne niż myślałam, ale na szczęście za późno na rozważania ;D

Myślę mada78, że ustawienie łóżeczka nie ma znaczenia, tylko musisz uważać, żeby dzidzi nie miało odwróconej główki cały czas w jedną stronę, a tak może być gdyż z tej drugiej bedzie mało interesujących rzeczy.

A tak w ogóle to ja też nie planuję baldachimu, bo nie znalazłam dla niego konkretnego zastosowania, myslałam jedynie o moskitierze na lato, ale na razie nie kupuję, zobaczymy czy nam duzo robactwa będzie wpadać do domu.

K@si@ myśle że z odwróceniem główki nie będzie problemu bo pewnie i tak bedzie jakas karuzelka na którą dzidzia będzie patrzeć przed siebie.Ale to ustawienie jest w moim przypadku wygodniejsze,lepszy będe miała dostep do dzidzi.
Co do baldachimu to myślę że i tak u nas będzie lub moskitiera bo poprostu mi się podoba ;D
A juz myślałam że to będzie łóżeczko z Klupsia Radek II na bujakach(stwierdziłam że nie ma szans żeby porysowały podłogę) tyle że ma wyjmowane szczebelki :mad: a nie obniżany bok co myślę jest bardziej funkcjonalne(zważając na nasze kręgosłupy ::) )
znowu z Drewexu maja obniżany bok ale nie maja bujaków na usztywnieniu tylko bezpośrednio kołysza sie po podłodze :mad:
i bądz tu mądry ::) najgorsze że nie ma złotego środka w tym akurat przypadku :mad:
Albo drewex z obniżanym bokiem
albo Klupś na bujakach z blokadom.
I co wybrać ::)
Jeszcze mam taki pomysł żeby się dowiedzieć czy można kupić same bujaki z Radka 2 i jeżeli rozstaw nóżek jest taki sam jak jakieś z Drewexu to zmontuje sie razem Klupsia z drewexem ::) nie wiem czy ten szatański plan mi się uda ;D

My już na szczęście wybraliśmy łóżeczko Radek VII Klupsia w kolorze słomka (chyba, że P. nagle dozna olśnienia technicznego, to kupimy sosnę i on je pomaluje na troszkę ciemniejszy kolor, bo meble w sypialni mamy bukowe jasne, ale raczej na to nie liczę ;)). Za to wczoraj w ramach moich piątkowych urodzin dostaliśmy dla dzidzi 2 cześciową (poszewka na poduszkę i kołdrę) pościel, o taką (zdjęcie ściągnięte z allegro, bo mój aparat pożyczony :(; na żywo jeszcze fajniej wygląda :)):
bawicesimiski2el2ro5xe.jpg
Rozmiar 120x90. Papuśna jest strasznie i mięciusia ;D ;D

reklama
Witam dziewczynki :D
Właśnie odczytałam odpowiedz od producenta Klupsia i moge zamówić tylko same bujaki bez mechanizmy takiego jak w Radek V więc chyba sobie te bujaczki darujemy :mad:
A teraz nowy problem opuszczany bok czy wyjmowane szczebelki ::) ja bym postawiła na opuszczany bok ale sama nie wiem bo doświadczenia brak ::)
A co do Laury to też mi chodziło przedewszystkim o transparentny kolorek i zastanawiam sie czy inne łóżeczko w kolorze białym wygląda podobnie.
A myślałam że to łątwy wybór ::)
A co do moskitiery to przecież i tak będzie się ją prać z pościela więc co to za różnica, ja jako siedlisko kurzu bardziej obawiam sie prześcieradła z falbaną ::)chociaz tez razem z pościela sie to pierze ::) zaczynam myslec mało logicznie i chyba potrzebuje przerwy żeby komórki odpoczeły od "łóżeczka"

Do góry