reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

Hmm, co do kolorów, to chyba nie zrozumiałyście mnie do końca, bo nie ma możliwości żeby podobała wam się sosna a słomka nie. Ja kupowałam łóżeczko w sklepie tak jak pisałam Radek VII, bez szuflady i bez biegunów. I na sklepie były rozstawione dwa łóżeczka. Patrząc z daleka kolor wygląda identycznie tylko sosna jest surowym drewnem, a ta niby słomka pokryta lakierem bezbarwnym (to moje przypuszczenie, bo nie wiem czy to lakier bezbarwny czy jakaś specjalna bejca). Tak wytłumaczyła mi to babka w sklepie, a zawsze możecie zapytać o to sprzedającego na allegro, też powinien to wiedzieć.

reklama
Wkleje Wam kawałek mojego słomkowego łóżeczka - zdjęcie było robione w cieniu :)

Bo właśnie to Wam usiłowam przekazać, one różnią się tylko dotykowo, jak gładzisz jedną to czujesz lakier, jak gładzisz drugą to czujesz drewno :)

Uff, K@si@, dobrze, że napisalaś o tej słomce i sośnie, bo byśmy zamówili sosnę i byłyby potem jaja z malowaniem, bo ja mam upośledzienie ciążowe, a poza tym nie można w ciąży wąchać lakierów i innych smrodliwych substancji chemicznych, a mój P. niestety jest z tych "nie-technicznych", co wbijają gwoździe w betonoą ścianę... :laugh:
A łóżeczko chcemy identyczne jak Wasze :)

Dziewczyny, ja ostatnio też oglądałam łóżeczka i pościelki i zastanawia mnie jedna rzecz. Standardowe wymiary kołderki to 100 na 135cm, czyli trzeba ją złożyć dokładnie na pół żeby zmieściła się do łóżeczka, zauważyłam to w sklepie gdzie kołderki były powkładane do łóżeczek. Takie dzieciątko to się chyba udusi pod taką ilością kołdry? ::) Po co taka duża? Co o tym myślicie?

ciąg dalszy łóżeczkowych perypetii... pojechaliśmy dziś oglądać szafę narożną do naszego pokoju i przy okazji okazało się, że trafiliśmy na łóżeczka Klupsia.
K@si@ ma rację: sosna oznacza niepolakierowane drewno po prostu - dobrze wiedzieć bo jakbym chciała kupić to bym się nieźle "nadziała". Kolor Teak w realu jest śliczny, zwłaszcza Radek VII w tym kolorze robi wrażenie - niestety, u nas odpada. Za nic nie będzie "pasił". Obejrzałam za to łóżeczko Radek II sosna z szufladą i bujakami. Cena 319 zł + materac 79 zł (na allegro to samo łóżeczko z materacem kosztuje 339 zł, więc jest różnica). Pobujałam sobie, pobujałam... słuchajcie, moim zdaniem nie ma mozliwości, żeby te bujaki uszkodziły podłogę - panele, parkiet, czy co tam macie.
98542737

popatrzcie na dół - on jest nieruchomy, rusza się tylko górna płoza
gdyby nie było dolnej płozy, tylko ta górna leżała bezpośrednio na podłodze na pewno podłoga byłaby porysana, a tak szanse są minimalne, jak przy każdym innym meblu

teraz odnosnie szuflady - nie sprawdzi się ona absolutnie jeśli założone są bujaki, po prostu robi się przestrzeń i wlatywać będzie tam tylko kurz. Po zdjęciu bujaków szuflada przypadnie pod dno łóżeczka, więc będzie miała zakrytą górę

aha, Radek II ma tylko 2 wyjmowane szczebelki, nie wiem jak w innych modelach

coraz bardziej podobają mi się białe łóżeczka
zwłaszcza ta Laura Drewexu, którą pokazywała Mada. Ma tylko jedną wadę - nie ma wyjmowanych szczebelków :( za to ma opuszczany bok, ale nie wiem co praktyczniejsze - chyba te szczebelki...
no i nie zauważyłam możliwości zamontowania bujaków... i nie wiem jak z szufladą jest... kółka bym zdemontowała, bo one akurat mogą rysować podłogę
a łózio jest ładne...
lauratransparent.jpg

Kochane z tymi kolorami to właśnie jest tak że sosna mi się podoba a po pomalowaniu (kolor jest juz ciemniejszy)juz nie :(
Co do bujaków to pytałąm producenta o te z Radka V bo te z Radka II od Leyny napewno nic nie zrobią podłodze i jeżeli jest taka możliwość to je weźmiemy, tyle że coraz bardziej mi się podoba Lauraz Drewexu ale tam znowu tylko szuflada :( co do bujaków to nie wiem czy można dokupić :(

reklama
Do góry