reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
Znowu oglądam łóżeczka ::) juz sama dla siebie jestem męcząca
byłam w sklepie i zrobiłam przegląd na żywo, wnioski: biały odpada(bo nie widac nawet słoi, nie jest ni ciut przezroczysty i wygląda jak plastik) ale za to teak nie jest tak ciemny jak mi sie wydawało i podoba mi sie i pasuje nam do pokoiku małej ;Dwięc chyba to bedzie to.Jeżeli chodzi o opuszczany bok to służy tylko mamie a wyjmowane szczebelki dla dzidzi praktyczniejsze, więc raczej bedzie ta druga opcja. No i nadal nie wiem czy bujaki mi są takie potrzebne bo jeżeli tak to będzie Radek teak z mechanizmem bujakowym,jeżeli nie to Radek VII teak. Ale jeszcze musze pogadać z K. ale nie teraz bo biedny morduje się z remontem wiec nawet tam nie wchodze.
A dzisiaj przekonałam się że to czy toxo jest płatne zależy od lekarza i nie zapłaciłam nic więc kupiłam Mróweczce 2 kaftaniki i sśpiochy w kolorze delikatnego żółtego z gąskami ;D a co powoli cza sie zaopatrywać ::) Spiochy 8zł , kaftanik 5zł i wszystko zapinane takim fajowym systemem jak i wkleiła Leyna troszke wcześniej, myśle że to niedrogo ::)

A ja przy okazji 2-dniowego pobytu w Katowicach u dziadkow pojechalam z mama na przejazdzke po sklepach z ciuszkami.
I tak: w H&M kupilam sliczne body z krotkim rekawkiem i z nogawkami 3/4 ecru z bezowymi paseczkami, z bezowym misiem na przodzie zapinane tak jak body Leyny, i do tego dokupilam 2 pary skarpeteczek malenkich tez bezowych.
a w Smyku kupilam dwa kaftaniki - jeden blekitny wiazany z boczku, a drugi zolciutki na 2 zatrzaski kopertowo zakladany i spioszki tez zolte z takiego samego materialu jak kaftanik - tyle ze maja na przodzie jakas tam grafike - nawet nie wiem co to jest, bo sie nie przyjrzalam ;)
Babcia kupila mi malenka bluze polowke z dlugim rekawkiem, 3 pary spiochow bialych bawelnianych calych na zatrzaski - takie do spania i spiworek bezowy z emblematem z boku na zamek (taki spiworek z miejscem na przelozenie raczek).
Jak bede miec chwile to porobie fotki i wkleje.
Widze, ze u Was tez zakupy w toku :)
Wklejac foty i sie chwalic! :)

Wklejam wyprawkę ciuszkową, którą powoli zaczynam zbierać. Teraz każde wyjście na miasto, wiąże się z wejściem do sklepu z ubrankami niemowlęcymi. Ale jeszcze mi sporo brakuje.

piekne Kasiu , ja oprocz kliku ciuszkow od tesciowej nie mam nic :p mowie serio , nie zrobilismy jeszcze zadnych zakupow dla dzidzi ...chyba bede musiala sie pospieszyc

K@si@, sliczne ciuszki! Cudne to body lososiowe (pomaranczowe?) po prawej.

Ja tez moze cos wkleje z moich 'zdobyczy' - mam wolny weekend, zero zajec, wiec jakos sobie czas umile :)

Kasia supe ciuszki..urocze..ja jutro tez zrobie fote i pochwale sie swoimi zdobyczami.. ;D

Dziękuję, choć jest mnóstwo słodszych ciuszków. Tylko, że ja przy kupnie biorę pod uwagę np. to żebym nie musiała tych rzeczy prać ręcznie bo np. pofarbują.
No i jak tak patrzę, to widzę, że tak bardzo się skupiłam na tym, żeby Kinga nie była non stop ubierana na różowo, że w końcu nic różowego nie mam ;D

bosze... to ja jestem daleko w tzw polu (i nie chodzi tu o określenie wyjścia na dwór po krakowsku ;))

nie mam wózka, łóżeczka, pościelek, wanienek itp czyli wszystkiego :(
z ciuszków mam tylko: w rozmiarze 62: 1 kaftanik,1 śpioszek i 1 pajacyk
takiż sam zestaw w rozmiarze 68 i jeden kaftanik w rozmiarze 74
no i komplecik elegancki: koszulka + spodenki
i 2 pary ogrodniczek, ale to jak Piotruś urośnie

mama kupiła mi jeszcze komplecik: bluzeczka, spodenki, sweterek, ale na oczy nie widziałam i nie wiem w jakim rozmiarze

mam za to 2 kocyki polarowe - dostałam...

jak próbuje oglądać ciuszki to Sz mnie wyzywa, że na ciuszki mamy jeszcze czas a na razie mam się skupić na ważniejszych rzeczach, bo kasy nie mamy, żeby wszystko kupić na raz
a ja się boję, że nie zdążę...

ale mam chytry plan ;) 26 maja idę na badania do szpitala
zawozi mnie Sz, odbierać będzie mama
a koło szpitala jest duża hurtownia z akcesoriami dla dzieci... nie będzie problemu, żeby mamę namówić aby tam ze mna weszła co bym mogła się rozejrzeć po cenach ciuszków :p

a w ogóle wyczaiłam na allegro dość ładne kompleciki - myślę, że nie takie drogie i chyba tam zakupię (chyba, że w tej hurtowni będzie taniej)

http://www.allegro.pl/item103308977_kaftaniki_spiochy_4_kolory_piekne_r_62_68.html

reklama
sandra1982 pisze:
I tak: w H&M kupilam sliczne body z krotkim rekawkiem i z nogawkami 3/4 ecru z bezowymi paseczkami, z bezowym misiem na przodzie zapinane tak jak body Leyny, i do tego dokupilam 2 pary skarpeteczek malenkich tez bezowych.

Sandra, a po ile były te body w H&M?

Do góry