reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

pabellko,m chyba pytalas o krochmal. Ja jak kiedys mala kapalam jak miala potowki to rozrabialam mlyzke maki w odrobinie wody i dodawalam do ok litra wrzatku- taki ala kisiel robilam, potem to wlewalam do wanienki i dolewalam wody tyle ile mi pasowalo

krowka- ja na pneumo szczepilam- tez dlatego ze zlobek planuje, do tego moja Laurama kontakt z siostrzencami ktorzy z przedszkola moga wyniesc wszystko

odnosnie brzuszko- -powiem jedno- jakie te nasz dzieci sa rozne!! tak czy siak za roczek wszystkie ( niezaleznie od preferencji brzuszkowych) beda juz biegaly :)

reklama
Oj jaka cisza...
Mam pytanko, czy i kiedy przestaly wam dzieciaczki jesc w nocy? Moja co 3 godzinki sie budzi i nie wie. Jak jej yego oduczyc, i czy teraz czy jeszcze poczekac. Niestety niepodalam jej jeszcze butli wiec woda nieprzepoje, boje sie ze jak tak bede karmienie kontynuowala, to jej kiedys zabki sie psuc beda.
Poza tym chcialam podpytac czy wasze marcjatka tez chcac piszczec taki dzwiek jak kaszel wydawaly? Bo ja juz nie wiem czy ja dzis cos meczylo, czy cwiczyla swoj dziobek

a ja dzisiaj zauwazylam ze maly bardzo malo pije kiedys pil wode teraz niechce nawet herbatki wypil moze 10 ml....je normalnie ......ale przeciez musi tez pic;/

Tulipku- moj Dominik przetal okolo 2 moze 3 tygodnie temu jesc w nocy ....oczywiscie zdarza sie ze raz sie obudzi do jedzenia ,ale wiekszosc nocek jest ok (my jestesmy na MM)

Ostatnia edycja:
Tulip - generalnie dzieci karmione piersa budza sie częsciej (choć zdarzają sie wyjatki od reguły) najpier z potrzeby potem z nawyku. Niektóre dzieci budza sie w nocy na jedzenie nawet do 3 r.ż.

Dziewczyny ja mam pytanie. Czy u któregoś z Waszych dzieciaczków stwierdzono refluks? U nas się okazało, że Łucja ma refluks, a ja przez jakiśczas myślałam że ją przekarmiam, bo wcześniej tak nie ulewała, a ostatnio po prostu falami :/
Lekarz przepisał Debridat, czy któraś ma jakieś doświadczenia, wskazówki, zna jakieś efekty uboczne stosowania? Bardzo proszę o radę.

Aha, i jeszcze czy coś dodatkowo mogę zrobić żeby ulżyć dzidzi? Jakaś specjalna pozycja do noszenia przy odbijaniu etc.?

Ostatnia edycja:
Apistella- A moze spróbuj dodatkowo Bebilon Nutriton - jest bez recepty - u nas fajnie sie sprawdził przy ulewaniach. A mozliwe efekty uboczne masz wypisane na ulotce od leku

julia a na co jeśli mogę spytać?

Vetka do zagęszczania mleka, dobrze kojarzę? tylko karmię mieszanie, więc czasami tylko z piersi.

Tulipus moja Gosia kiedys przesypiała ok 8 godzin czyli nie jadła w nocy a teraz od chyba miesiaca sie budzi na jedzenie co 3h a wczoraj to raz nawet po 1,5h ,zauwazyłam ze jak mało je w dzien to potem wiecej w nocy sie budzi.Mysle ze spokojnie mozesz jej jeszcze nie oduczac jedzenia w nocy,przyjdzie na to czas;) a co do piskow to moze zobacz jak bedzie jutro ale mysle ze trenuje głosik ;)

reklama
Vetka, tez zaczynam myslec ze to nawyk, jak jej sie uda 5 godzin przespac, to wcina az jej sie uszy trzesa, po 3 to sie napije a potem chce chyba pociumkac i obok mamy polezec.

Zapomnialam jeszcze zapytac was o cytrusy.truskawki sprobowalam i byly ok, ale boje sie zaryzykowac i sprobowac cytrynke, ew. soczekmpomaranczowy, ktorac mama karmiaca cycem ma jakies doswiadczenia?

Do góry