reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dziewczyny czy któreś z Waszych zdzieci miało uczelenie na kosmetyki JOHNSON?
Dostałam próbki do wykorzystania i stosowałam 4 dni, mały dostał czerwone krostki na nogach i brzuchu i ma bardzo suchy brzuch. Może powinnam kupic OLILATUM albo najpierw skonsultowac się z pediatrą?

reklama
Miki ja słyszałam już w ciąży, że kosmetyki J&J często uczulają, więc na wszelki wypadek nie kupowałam ani nie stosowałam próbek. Ale wg mnie na razie odstaw kosmetyk i zobacz reakcję skóry dziecka. Jeśli po kilku dniach nie zejdzie to widocznie nie wina kosmetyku i wtedy można zapytać pediatrę.

Dziewczyny czy któreś z Waszych zdzieci miało uczelenie na kosmetyki JOHNSON?
Dostałam próbki do wykorzystania i stosowałam 4 dni, mały dostał czerwone krostki na nogach i brzuchu i ma bardzo suchy brzuch. Może powinnam kupic OLILATUM albo najpierw skonsultowac się z pediatrą?

ja używam już przy drugim dziecku. dla nas są ok, żaden z chłopców nie reagował na nie uczuleniem. na twoim miejscu odstawiłabym je na pewien czas i obserwowała czy skóra wraca do normalności

nie wiem gdzie zadać pytanie więc zadaję tu...od kilku dni mały przyjmuje dziwną pozycję... leżąc na plecach bioderka i nóżki zostają na płask, cały tułów z głową leży na boku tyle tylko że główka na maksa wygięta do tyłu tak że jego całko tworzy duży łuk ... potrafi przez to się wybudzić bo wydaje mi się że jak ma wygiętą tą główkę to się klinuje i nie umie wrócić do normalnej pozycji ... czy dziecko może się tak wyginać? nic mu nie grozi?

Nasz Wiktorek też robi takie wygibasy, najczęściej gdy usypia. Ale czy to dobre?? hmm skoro tak se same dzieci układają to przecież i tak nie możemy nic zrobić.Przecież nie przywiążemy je do deski żeby na płasko leżały

Byłam u pediatry prawdopodobnie uczulenie na J&J ale nie wyklucza że moze byc to po zjedzeniu : pomidora, orzechów, truskawek i czekolady a przynajmiej 2 rzeczy z tych podjadałam w ostatnim czasiem. Dostaliśmy wapno do picia, taką masc na te krostki na nogach bo są czerwone i szorstkie, ale tylko 3 dni ją stosowac, poleciła też OLILATUM SOFT-dostałam próbki i balsam nawilżajacy CETAPHIL.

Mam nadzieje, że pomoże :-)

reklama
Nasz Wiktorek też robi takie wygibasy, najczęściej gdy usypia. Ale czy to dobre?? hmm skoro tak se same dzieci układają to przecież i tak nie możemy nic zrobić.Przecież nie przywiążemy je do deski żeby na płasko leżały

tak...tylko mój się tak mocno wygina że zaczyna płakać:-) bo chyba nie umie wrócić do normalnej pozycji:-)

Do góry