reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Nie wiem jak jest z TT, ale Aventy mają taki podział:
1 - przez pierwszy miesiąc
2 - do 3 miesiąca
3 - po 3 miesiącu

My na razie nadal jedziemy na dwójkach a jak do menu wejdą kaszki na wieczór to bedę korzystać ze smoczków wieloprzepływowych

reklama
ja wiem że w TT są specjalne smoczki do kaszki... a w ogóle mam plan ( na razie plan bo nie wiem jak to wyjdzie w praktyce:-D ) od początku starać się dawać niekapki:-) nie wiem czy dobrą mam wiedzę ale niekapki są lepsze od butli ze względu na rozwój buźki... ale póki co to tylko plan:-)

My uzywamy Sterimar,jest super bo delikatnie psika,czasem nawet nie zauwazam ze juz psikneło;)
Smoczki tt szybko zmienialismy bo przy 1 niunia zasypiała zamiast jest,przeszlismy chyba po miesiacu na wieloprzepływowy ktory mimo ze przypadł Gosi do gustu to był do bani dla nas bo po dwoch tygodniach powiekszał sie ten ''krzyzyk'' i lało sie jak z kranu,teraz mamy 2 i jest ok.
Futrzak teraz juz niekapki nie sa polecane bo sa fajniejsze z takim rantem dziwnym;)oooo takie LOVI

Ostatnia edycja:
ja wiem że w TT są specjalne smoczki do kaszki... a w ogóle mam plan ( na razie plan bo nie wiem jak to wyjdzie w praktyce:-D ) od początku starać się dawać niekapki:-) nie wiem czy dobrą mam wiedzę ale niekapki są lepsze od butli ze względu na rozwój buźki... ale póki co to tylko plan:-)

mozesz tez kupic ten kubeczek ze słomką u nas mała szybciej sie na tym nauczyła niż na kubeczku;-)

u nas mleko z 2 pije a herbatę z 1 bo z 2 za szybko mu leci i się dusi.............

moja sie nadal krztusi i herbatka i woda i MM,toleruje tylko moja mleko i to tez nie zawsze,taki ''francuski piesek'' z niej:(

reklama
ja od poczatku karmie mlekiem modyfikowanym i musze dawac witaminke d .....lecz nie moglam podawac k....tylko raz jak mu pepuszek krwawil ... a pielegniarka ktora byla u mnie kazala ta k podawac okazalo sie ze ona poprostu nie sluchala mnie i tandardowo polecila......dobrze ze poradzilam sie potem pediatry

Do góry