reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
malinka - my też rytuały dostosowujemy do tego czego nam w danej chwili potrzeba:-) co prawda nie zasypiamy przy cycusiu ale co do dziennych drzemek to mam takie samo podejście...przecież kiedyś nie będzie tyle spał w dzień:-D A i tak jestem w szoku bo w domu w dzień śpi w gondoli...a już dwa razy jak bylismy na działce to zasnął po prostu na kanapie! Szok:-)

Mam jednak inny "problem" ...póki był mały to w chuście zasypiał i sobie chrumkał smacznie...a teraz? oczy jak 5 zł i zwiedzanie...Oczywiście nie mam nic przeciwko temu bo to normalne i fajne:-) ale gdy już jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zmęczony to nie zaśnie w chuście tylko muszę go wyjmować...

A tak mi się przypomniało propo tego usypiania, że trzeba pamiętać żeby być konsekwentym i jak już raz się postanowi, że tak się usypia dziecko to tak musi być, bo jak raz usypiamy dziecko w łóżeczku a na drugi dzień dla świętego spokoju usypiamy przy cycusiu, bo nam się już nie chce usypiać w łóżeczku to może być problem. Tak więc konsekwencja i duuużo cierpliwości a napewno się uda :tak:

Z porad zdrwotnych to chce radzic by mamusie ktore maja wiecej niz 2 jeszcze bardziej uwazaly na pociechy bo u nas w piatek stalo sie tak :

W piatkowe popoludnie bylo strasznie. Barnim z dobroci swego serca poczestowal Mestwina tym grubym paluszkem ( nie takim polskim chodzi mi o te bread sticks
) no i wepchnol mu polowe jego do buzi
angry.gif
na to maly zaczol sie dusic nie mogl zamknac buzi i ogolnie przerazajace!!!!!
Chwycilam go prelozylam glowo do dolu i wyjelam , ale..... czesc ta najdalej osadzona pozostala i sie ulamala
no.gif
, maly nadal sie dusil i musialam wlozyc dwa palce glebiej i szybko wyciagac. Udalo sie ale troszke krwi zaczeko leciec no i na koncowce paluszka tez bylo troche. Poczekalam na mojego ( bo mial byc za 15 minut) i jachalam do Sick Kids na sprawdzenie. Wszystko bylo dobrze a krew to tylko podraznienie i nic powaznego.
Uffff.....
A pytaci gdzie bylam- obok obrucilam sie tylko do stolu cos siegnac....nawet nie 30 sek...........

Dove- masakra dobrze ze małemu nic sie nie stało:tak: u nas Wiki jest starsza od twojego i wie ze malemu za zadne skarby świata bez mojej wiedzy nie moze nic dawać i o dziwo to akurat rozumie;-)

a co do tej maści to pielęgniarka potem ją scierała z nogi czy wkuwała sie w maść???

Dove :szok: wspólczuję Ci przezyć, ja to bym chyba spanikowała w takiej sytuacji, u nas nie ma takiego problemu, bo moja mała ma już 5 lat i dużo rozumie :tak:

Jak dbacie o buźkę maluszków, makiego kremu używacie?
Ja kąpię małego żelem NIVEA, smaruje aksamitnym melczkiem też NIVEA, buźkę przecieram wacikiem z wodą.

O kurde dove straszna historia!! Co za ulga, że się dobrze skończyło... Nie mam zamiaru mieć drugiego dziecka, ale przecież dziecko o dobrym sercu może się trafić zawsze i wszędzie, więc będę musiała uważać ;)

reklama
Dove ... historia nieciekawa :szok:
Miki ... my buźkę tak jak ciałko, oilatum przy kapieli, później aksamitne mleczko nawilżające z Nivea. Na spacer Nivea Baby filtr30.

Do góry