reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

koncia - można kłaść na brzuszku, szczegolnie jak jest zalecone szerokie pieluchowanie, albo jak maluszek ma katar tj. Zosia. Dopeiro od tygodnia się odważyłam i tak kładę malutką i śpi słodko. Zazwyczaj jak boli ją brzuszek to też tylko spanie na brzuszku toleruje bo wtedy łatwo bączki i kupka idą. No i nie zachłyśnie się.

Zosia MUSI szybko mi wyzdrowieć, bo zwariuję ze stresu.

reklama
Pastela dużo zdrówka dla Twojej Zosieńki!
ja tez kłade na brzuszku malą, czasami tak spi, ale tak jak dziewczyny wczesniej pisały, mam nią cały czas oko

Nasz Wiktorek mało leży na brzuszku, jedynie kiedy biorę go do odbicia to kładę go sobie na klatce piersiowej i siadam w pozycji półleżącej i tak sobie nawet przysypia, bardzo to lubi. :) Często to go nawet uspokaja jak bardzo płacze.

Nasz Wiktorek mało leży na brzuszku, jedynie kiedy biorę go do odbicia to kładę go sobie na klatce piersiowej i siadam w pozycji półleżącej i tak sobie nawet przysypia, bardzo to lubi. :) Często to go nawet uspokaja jak bardzo płacze.

U nas podobnie - mała najlepiej śpi na brzuszku - ale pilnuję ją wtedy cały czas... Tą pozycję co Ancia opisałaś u taty najlepiej wygląda :-) U mnie jeszcze czasem mleko czuje i ją to denerwuje :-) Bo nie jest głodna a tu jedzeniem pachnie :-)

Pastela zdrówka dla Zosi, obu jej to choróbsko szybko przeszło

A ja słyszałam, że nie można na brzuszku, ale ze względu na ten zespół nagłej śmierci łóżeczkowej, tzn można ale tylko jak się ma dzidziusia na oku :tak:

Pastela zdrówka dla Zosi, obu jej to choróbsko szybko przeszło

A ja słyszałam, że nie można na brzuszku, ale ze względu na ten zespół nagłej śmierci łóżeczkowej, tzn można ale tylko jak się ma dzidziusia na oku :tak:

dokładnie mi tez pediatra mówiła ze tylko jak sie jest przy dziecku to moze spac samemu nie wolno zostawiac bo moze sie udusic............

może źle się wyraziłam, Zosia śpi czasem na brzuszku jak ją boli brzuszek, albo dla bioderek, ale to zawsze tylko w dzień, bo w nocy śpimy przy cycusiu na boczku.

Ostatnio nie mam czasu was poczytac. Sprobuje wieczoriem.

U nas nijako. Bylam u lekarza ze wzgledu na to ze maly jest ostatnio niespkojny boli go cos, ma te strzelajace rzadkie kupki, cesto ulewa duzo szczegolnie po piersi (przy modyfikow.mniej ulewa). Jak narazie mamy na 2 tyg specialne mleko dla alergikow plus musze na ten czas zrezygnowac z produktow posiadajacych mleko. Po 2 tyg zobaczymy czy sie polepszylo, jak tak to bedzie wyslany do szpitala na badania tam by to stwierdzic, a jak nie to ten typ tak ma i kiedys przejdzie.
Wiec mam miec pokarm ...i mao co jesc moge :-(!!!:confused:
Jakies propozycje CO JA moge wogole wtedy jesc? co z maslem i takimi tam przetworami???? :confused: z glodu umre.....:baffled::baffled::baffled:

reklama
Do góry