reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
nie ja nie kupie takiego kasku. nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Nie chciałabym być nadopiekuńczą mamą. Wiem, że nie jestem w stanie uchronić go przed wszystkim. W sumie, to nie pamiętam żeby coś takiego było nam potrzebne, Piotrek jak jeszcze sam bał się puścić i czuł się niepewnie trzymał się mebli, stołu, a jak już zaczął tuptać, to nie było takich przypadków żeby się o coś poobijał. A siniaka i tak każde dziecko musi sobie w końcu nabić;-)

Dziewczęta, Jaśko ma chyba strajk głodowy:-( Od dwóch tygodni mało co je. Dziś w ciągu dnia wypił 280ml mleka, 1/3 nawet nie obiadku i tyleż samo deserku, z 50ml wody do tego. Na śpiocha przed chwilą wytrąbił 150ml! Czy to za mało, czy może nie potrzebnie się martwię?

Dziewczęta, Jaśko ma chyba strajk głodowy:-( Od dwóch tygodni mało co je. Dziś w ciągu dnia wypił 280ml mleka, 1/3 nawet nie obiadku i tyleż samo deserku, z 50ml wody do tego. Na śpiocha przed chwilą wytrąbił 150ml! Czy to za mało, czy może nie potrzebnie się martwię?

mój już kiedyś mał taki strajk głodowy, który powrócił do nas kilka dni temu. Bartek w dzień nie wypija w ogóle mleka. Wciskam w niego, obiadek, owoce i tyle jego jedzenia, ani kropli, wody, soku, czy herbaty.
Wczoraj pobił wszelkie rekordy bo przez całą dobę wypił jedynie 200- 300ml mleka..
rozmawiałam na ten temat z pediatrą, ładnie przybiera, nie wygląda na zagłodzonego, stwierdziła, ze widocznie taki ma okres.
Mam nadzieję, że minie mu to i zacznie w dzień wypijać choć jedną butlę

Ostatnia edycja:
Scarletka- u nas tak samo właśnie, mleko to na kilka razy wciskam. Ładnie przybiera nie jest apatyczny więc pozostaje mi nadzieja, że to minie. Chyba chłopaki idą jednym torem - tego samego dnia urodzeni:-)

Scarletka- u nas tak samo właśnie, mleko to na kilka razy wciskam. Ładnie przybiera nie jest apatyczny więc pozostaje mi nadzieja, że to minie. Chyba chłopaki idą jednym torem - tego samego dnia urodzeni:-)

może to skok rozwojowy, może ząbki. U nas to drugie, bo wychodzi trójka w bólach. Trzeba to przetrzymać

Scarletka- jedyneczki dolne w dziąsłach od dłuższego czasu i do tego opuchnięte są. Może faktycznie zaczynają się wyżynać?!

mam pytanie co do kaszek. Bo codizennie mój Wiktor je, daję mu mleczno ryżową, a czytałam gdzieś, że kaszki powinno się dawać na zmianę, np jednego dnia ryżową, drugiego manne, a trzeciego jakąś tam. Wiecie coś na ten temat??
A mój chłopaczek to je i je ile bym mu nie dała to by zjadł

Ancia ja sama niewiem jak to z ymi kaszkami .....lekarz mi dzis mowi ze mam dawac ryzowa a reszta ma czas.....no ale moze dlatego ze ma problem ze robi zielone kupki i czestro bardzo luzne.......oglupiec mozna z tymi dietami.....a teraz czytam ulotke patrze a moj synek dostal masc na tradzikk hahhahahahah

reklama
ancia butlę manny i inne kaszki glutenowe możesz podac po tym jak już synek przejdzie czas ekspozycji na gluten. Nie zaczynałabym od razu od całej porcji. Co do innych kaszek, to możesz podać kaszkę kukurydzianą. Jest taka z bobovity, ryżowo- kukurydziana
SK-ban_d(1).gif
Potem możesz małemu podawać też: pszenną, owsiankę, wielozbożową
co do zmiany codziennie na inną, to starszemu synkowi jak miał roczek kupowałam 3-4 różne kaszki i podawałam na przemian.

Do góry