@Magdalenka16 naprawdę wiem jak trudno przebić się przez lekarzy. Moim zdaniem probiotyki nie pomogą. Jeśli chcesz podać Espumisan, to kup ulgix w kapsułkach. Natnij kapsułkę i zawartość podaj prosto do buzi. Sab simplex i inne specyfiki mają nośniki i one niestety są nietolerowane.
Neocate... Co by dobrego o tym mleku nie mówić moja córkę z czasem zaczęło uczulać. Dlatego wiem jakie to trudne. U mnie sprawdziło się tylko moje mleko na obostrzeniach, tyle, że było za mało kaloryczne na ten wiek. Dlatego pisałam ci kiedyś o kp.
Mnie stan twojego dziecka wygląda tak, że albo macie infekcje stąd wymioty i niechęć do jedzenia. Łatwo to sprawdzić morfologia, crp i mocz. Jak jest ok to niestety będzie zaparcie. To trochę tak działa, że dziecko robi kupę, ale robi niewystarczająca ilość. Kał zalega. Robi się stan zapalny, perystaltyka jelit słabsza jest w tedy, śluzówka obrzmiała i ciężko się wypróżnić. Kiepskie wchłanianie, dziecko je coraz mniej, zaczyna ulewach, drastycznie zmniejsza porcje, zaczyna wymiotować. Podanie leków działa na chwilę, po jakimś wszystko wraca, z czasem coraz częściej. Dlatego mówiłam o makrogolu. Tylko to trzeba podawać długo, by widzieć rezultat. Inna opcja to jakieś problemy genetyczne, o których możecie nie wiedzieć. Ale to tylko badania pokaza.
Jak już będziesz u gastro, to powiedz, że bez skierowania na pasaż i sprawdzenia jelit nie wyjdziesz, albo niech da ci na piśmie, że odmawia badania. Obawiam się, że szybciej traficie do szpitala niż dotrwacie do wizyty. Jeśli będziesz musiała iść do szpitala jedz od razu do CZD. Nie odeślą cię, a może w końcu coś zrobią. Ja tak zrobiłam. Postawiłam ich przed faktem dokonanym i jak dziecko kolejny raz zaczęło wymiotować, to pojechałam do Warszawy na oddział, by nie kuc jej 10 razy. Wiem, że to szaleństwo. Przerabiałam to kiedyś. Warto to zrobić. Śledzę wasze losy i mam nadzieję, że w końcu ktoś się dobrze wami zajmie. Mi już browiaka dziecku chcieli wstawiać, czy sondę, zamiast robić badania. Powiedziałam, że jak zbadają i będzie ok to rozważę taką opcję. Jesteś dzielna [emoji253] trzymaj sie