reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

reklama
To była kaszka jaglana holle. Nie gotowałam jej tylko na mleku neocate robiłam i łyżeczka podawałam.
Zrób sama. Mój syn tej z holle też nie jadł, ale jak sama gotowałam na wodzie i blendowalas z kawałkiem banana lub taktowanym jabłkiem to lubił jeść. Kasza jaglana ma dużo witamin. Jak nie dasz dużo wody to możesz ją w wodzie rozgotować lekko i potem zmielić. Podobnie robisz kaszkę ryżowa. Gotujesz ryż na miękko na wodzie i blendujesz. Jak chcesz na mleku, to dodaj mleko owsiane lub prawdziwe mleko kokosowe. Tylko mleko kokosowe trzeba rozcieńczać bo jest mocno intensywne w smaku. Spróbuj najpierw od kaszki na wodzie. Myślę, że twój synek już nie będzie jadł mleka, a zacznie stałe pokarmy. Moja dziewczynka też tak zrobiła. Któregoś dnia jak miała rok odmówiła mleka w ogóle, a typowego rozszerzania diety nie chciała. Ale jak dałam jej pomidorowa, to się zajadała. Może twój Skarbek też zacznie jeść od razu dania.

Zrób sama. Mój syn tej z holle też nie jadł, ale jak sama gotowałam na wodzie i blendowalas z kawałkiem banana lub taktowanym jabłkiem to lubił jeść. Kasza jaglana ma dużo witamin. Jak nie dasz dużo wody to możesz ją w wodzie rozgotować lekko i potem zmielić. Podobnie robisz kaszkę ryżowa. Gotujesz ryż na miękko na wodzie i blendujesz. Jak chcesz na mleku, to dodaj mleko owsiane lub prawdziwe mleko kokosowe. Tylko mleko kokosowe trzeba rozcieńczać bo jest mocno intensywne w smaku. Spróbuj najpierw od kaszki na wodzie. Myślę, że twój synek już nie będzie jadł mleka, a zacznie stałe pokarmy. Moja dziewczynka też tak zrobiła. Któregoś dnia jak miała rok odmówiła mleka w ogóle, a typowego rozszerzania diety nie chciała. Ale jak dałam jej pomidorowa, to się zajadała. Może twój Skarbek też zacznie jeść od razu dania.

Tylko jej synek ma alergie na bardzo duzo produktów, pisała o tym wcześniej, wiec moze nie byc tak łatwo.

@tymoniiwa1 Ale to już najwyższy czas zacząć testować. No i należy pamiętać, że na zmianę konsystencji jedzenia brzuszek może różnie zareagować - i niekoniecznie jest to od razu alergia. Moje młodsze dziecko też nie tykało nic z "gotowców". Wszystko musiałam sama ugotować.

Tylko jej synek ma alergie na bardzo duzo produktów, pisała o tym wcześniej, wiec moze nie byc tak łatwo.
Wiem, że ma alergię. Mój syn mógł jeść tylko 5 produktów przy rozszerzaniu diety. Wciąż łatwo nie jest choć ma przeszło 3 lata. Podałam jej produkty, które najczęściej pozostają neutralne.

@Magdalenka16 Czy ma objawy jakiejś choroby? Jak mocz? Chyba potrzebujesz wizyty u pediatry. Mam nadzieję, że twój synek nie będzie miał takich problemów jak Helenka.

reklama
Nie miała bym nic przeciwko gdyby tak mi jadł. Ale za bardzo nie mogę sobie na to pozwolić bo nie wypróbowałam tych produktów. Wszystko co podałam do tej pory to uczulało go

Do góry