reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

reklama
Jak bardzo bym chciała napisać że jest lepiej, ale niestety nie.... Cofa mu się bardzo. Potrafi spać i nagle smoczek wypluwa i się krzywi albo wybudza i od razu wstaje i płaczę i takie cofanie jest bardzo często w ciągu dnia. Tylko nie wiem dlaczego mu się cofa nadal skoro pije mleko dla alergików czyli alergenu nie dostaje. Fizjologia niby teraz ok jest bo jak miał 9 mcy to na usg wyszedł refluks.. Czarna magia dla mnie!

Jak bardzo bym chciała napisać że jest lepiej, ale niestety nie.... Cofa mu się bardzo. Potrafi spać i nagle smoczek wypluwa i się krzywi albo wybudza i od razu wstaje i płaczę i takie cofanie jest bardzo często w ciągu dnia. Tylko nie wiem dlaczego mu się cofa nadal skoro pije mleko dla alergików czyli alergenu nie dostaje. Fizjologia niby teraz ok jest bo jak miał 9 mcy to na usg wyszedł refluks.. Czarna magia dla mnie!
A podajesz cos na refluks? Moze to by choc trochę pomoglo.

A podajesz cos na refluks? Moze to by choc trochę pomoglo.
Tak podaje i to bardzo silne leki, które powinno się krótko stosować. A niestety każda próba zejścia z nich to Nawrot mega refluksu. Wtedy to zwraca przy każdym karmieniu wszystko lub część co zjadł. Odbija mu się i wtedy leci wszystko. Na lekach refluks troche chociaż opanowany ale i tak jest źle.

Ilosciowo nawet nie jest najgorzej z mlekiem. Ale latwo tez nie jest. Nadal wiekszosc na spiocha, chociaż probuje go normalnje karmic. Czesto konczy sie to awanturą niestety albo kategoryczną odmową butli. Ale probuje, co zrobic. Musi sie jakos nauczyc normalnie jesc mam nadzieję
Jak na spiocha chociaż je to już nie jest źle. Tylko męczące jest to wiem. A z czasem dziecko ma coraz mniej drzemek i co wtedy.

reklama
Do góry