reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dużo ciała do kochania czyli przyrost/ubytek wagi w ciąży :P

potraktuje ten wątek jako mój pamiętniczek odchudzania :-)
no to na zachęte, żeby mieć motywacje:
w dniu porodu 77kg
po 2 tyg od porodu 69
po 4 tyg od porodu 67,5kg
do wagi wyjściowej zostało 4,5kg
do idealnej;-) wagi zostało 7,5-10 kg

reklama
U mnie teraz jest tak:
w dniu porodu 82kg
w dniu wyjścia ze szpitala 76kg
waga z wczoraj 71,6
do wagi z przed ciąży zostało 0.9kg
do zrzucenia jeszcze z 10 -15kg

ja się jeszcze nie ważyłam jutro będzie tydzień po porodzie to sprawdzę;-)

tydzień po porodzie weszłam w swoje jeany z przed ciąży super bardzo mnie to cieszy ;-)))))))))))

Ostatnia edycja:
noukie to pięknie.
Dziś się zważyłam 72 kg na liczniku czyli poszło 11 kg;-) do wagi z jaka startowałam w ciąży 2 kg zostały, a do wymarzonej jeszcze sporo

Ostatnia edycja:
U mnie teraz jest tak:
waga przed ciążą 70,5
w dniu porodu 82kg
w dniu wyjścia ze szpitala 76kg
waga z przed tygodnia 71,6
wagaz dzisiaj 70,2
do zrzucenia jeszcze z 10 -13kg

Aly Wy jakoś się delikatnie odchudzacie?
Mi waga tak sama w życiu nie spadnie:(( ja ciągle stoję w miejscu, jaK mi po porodzie 8 ubyło to tak mam:wściekła/y:

reklama
Witam mamusie.
Wątek "grudniówki 2012" obserwowałam od października, ale dopiero teraz zarejestrowałam się na forum.
W każdej ciąży moja waga leciała o 18-20kg w górę, ale zawsze wracała do normy. Teraz też tak mam nadzieję będzie.
Waga sprzed ciąży: 62,5kg :zawstydzona/y:
Waga na kilka dni przed porodem: 84,5kg :szok: (22kg w górę... :no:)
Waga kilka dni po porodzie (jeszcze w szpitalu): 75kg :tak:
Waga dziś (prawie miesiąc po): 68kg :happy:
Zostało mi do zgubienia: 5,5kg, a do wagi idealnej - hm... ;-)10kg.

Liczę, ze jak zaczniemy spacerować, to waga poleci szybciej. Na razie jesteśmy niedługo po szpitalu (zapalenie oskrzeli) i jedynie robimy sobie krótkie wypady autem.
Pozdrowionka

Do góry