No już podobno niedługo rodzę, ale słyszę to od 3 tygWooow Ty jeszcze na nogach
reklama
U mnie USG na kilka godzin przed narodzinami w 38+0 (już na IP) pomyliło się prawie o kilogram, także ja biorę te wagi z przymrużeniem oka. Miało być 3400, no max 3600, a za 7h mały na świecie z wagą 4340. U mnie poszła pomyłka w tę stronę ale równie dobrze może iść w drugą.
Agulekjuleczka
Fanka BB :)
Może taka uroda twojego dziecka ? To że ma policzki, nie oznacza że urodzi się grubaskiem.Widzialam na USG w 4 d że rzeczywiście pulaski ma duże wyśle zdjęcie usg
krolcia
Fanka BB :)
Młodszy syn w 38 tc ważył według usg trochę ponad 4 kg. I gdyby był taki pomiar to jest się nad czym zastanawiać. Ostatecznie urodził się 4500 w terminie. 3300 to nie jest wcale tak dużo. To Twój trzeci poród więc spokojnie sobie poradzisz! Powodzenia
U mnie USG na kilka godzin przed narodzinami w 38+0 (już na IP) pomyliło się prawie o kilogram, także ja biorę te wagi z przymrużeniem oka. Miało być 3400, no max 3600, a za 7h mały na świecie z wagą 4340. U mnie poszła pomyłka w tę stronę ale równie dobrze może iść w drugą.
W którym tugodniu miałaś wykryta cukrzycę? Ja też się obawiam że mam może cukrzycę dlatego jej waga taka jest. Mialam robiona krzywe ale 3razy podchodzilam do badania bo wymiotowalam może dlatego wynik byl nieprawidłowy. Teraz, postanowiłam zrobić sobie pomiar z krwi hba1c i sprawdzić. Strasznie się martwię.To nie takie znowu duże dziecko, jesteś na samej końcówce ciąży moja mała miała w 3t tygodniu 3300, jutro wybija 37 tydzień... Z początku rosła bardzoszybko przez niewykryta cukrzycę, ale po diecie i insulinie zwolnili lekarz mówi że nie dobije do 4kv raczej u ciebie zostały 2 tygodnie, raczej nie zdazydo ich do czterech kg... A nawet jeśli, to i takie dzieci przychodzą na swiat. Nie masz już na to wpływu i zamartwianie się nic nie da. Lekarze będą wiedzieli co zrobić przy porodzie
reklama
Ale mi lekarz powiedział że policzki i raczki są pokryte tkanka tłuszczowa.Może taka uroda twojego dziecka ? To że ma policzki, nie oznacza że urodzi się grubaskiem.
Podziel się: